Izvor tvrdi: Kralj Čarls će dobiti revolucionarnu terapiju protiv misterioznog raka?

slobodanka Ćorić Vesti 10.02.2024 10:17 0

Kako prenose strani mediji, kralj Čarls III odlučio se za neobičan i manje invazivan tretman u borbi protiv raka

Kralj Čarls

Profimedia

Manje od godinu dana nakon što je postao kralj, Čarlsa je pogodila maligna bolest. Mnogi Britanci su zabrinuti za zdravlje svog kralja, a on je u četvrtak, 8. februara, prvi put progovorio otkako mu je otkrivena dijagnoza, koju je podelio sa nacijom da bi muškarcima skrenuo pažnju na važnost pregleda prostate.

Sredinom januara, Čarls je odlučio da se podvrgne operaciji uvećane prostate, rutinskoj operaciji zbog stanja od kojeg pate mnogi muškarci. Međutim, tokom lekarskih pregleda otkriven je i rak. Tešku vest je podelio sa javnošću, a u četvrtak, 8. februara, uputio je čestitku povodom 50. godišnjice nezavisnosti Grenade.

Kako bi se što pre oporavio, Čarls je odlučio da se na neko vreme povuče i svoje obaveze prepusti drugim članovima porodice. Pre svega, tu je Vilijam kao prvi naslednik Čarlsa, ali i princeza Ana i ostali kraljevski zvaničnici.

Kako prenose strani mediji, kralj Čarls III odlučio se za neobičan i manje invazivan tretman u borbi protiv raka. Još uvek nije poznato o kakvom je lečenju reč i da li je poseban tretman rezervisan samo za istaknute članove društva, ali se za sada zna da će se nedeljno ambulantno lečenje odvijati u Londonu.

"Terapije raka su ostvarile veliki napredak poslednjih godina i mnogo su sofisticiranije nego ranije. Ovo ima pozitivan efekat na efikasnost i neželjene efekte", otkriva izvor koji opisuje tretman kao revolucionaran i nežan. Čarls se trenutno odmara u svom skloništu u Sandringemu, posebno opuštajućem mestu za kralja koji je veliki ljubitelj baštovanstva i popodnevnog čaja.

 

Komentari (0)
Loading