Anđela je dve godine jela kiseli kupus: Otkrila šta joj se desilo - mnogi su se iznenadili

Slobodanka Ćorić Vesti 31.01.2024 11:42 0

Bogat probioticima, vitaminima, mineralima i antioksidansima, kiseli kupus doprinosi mnogim zdravstvenim beneficijama, uključujući poboljšanje mikrobioma creva, jačanje imuniteta

Anđela je  dve godine jela kiseli kupus: Otkrila šta joj se desilo - mnogi su se iznenadili

Shutterstock

Nutricionista Anđela Dimitrakopulos sprovela je eksperiment fokusirajući se na hranu bogatu vitaminom C - kiseli kupus. Stručnjaci potvrđuju da ovaj fermentisani proizvod treba da bude sastavni deo svakodnevne ishrane zbog svoje sposobnosti da jača imunitet i pozitivno utiče na zdravlje. Anđela, koja živi u Sidneju, podelila je svoje iskustvo dve godine konzumiranja kiselog kupusa.

Uprkos prvobitnom oštrom i kiselom ukusu koji je izazvao nadimanje i žgaravicu, Anđela primećuje da je dosledna upotreba kiselog kupusa dovela do značajnog poboljšanja njenog zdravlja.


Bogat probioticima, vitaminima, mineralima i antioksidansima, kiseli kupus doprinosi mnogim zdravstvenim beneficijama, uključujući poboljšanje mikrobioma creva, jačanje imuniteta, povećanje energije i podršku kognitivnim funkcijama.

Manje zapaljenja: Antioksidansi prisutni u kiselom kupusu snažno deluju u prevenciji zapaljenja, što se manifestovalo smanjenjem zapaljenja creva, manjim problemima sa varenjem i smanjenim nadimanjem.

Manje stresa: Bakterije prisutne u crevima igraju važnu ulogu u regulisanju stresa i raspoloženja. Kiseli kupus pomaže u povećanju kapaciteta creva da apsorbuje minerale vezane za raspoloženje kao što su magnezijum i cink.

Anđela je primetila smanjenje zapremine stomaka, povezano sa manje nadimanja i zadržavanja tečnosti.

Poboljšano varenje: Redovna konzumacija kiselog kupusa poboljšala je Anđelino varenje, što je potvrđeno krvnim testom koji je pokazao viši nivo gvožđa. Anđela ističe važnost doslednosti u konzumiranju kiselog kupusa i preporučuje kombinovanje sa drugim fermentisanim namirnicama, voćem, povrćem i mahunarkama. Nutricionista naglašava da, uprkos početnoj otpornosti organizma, istrajnost u unosu kiselog kupusa donosi dugoročne zdravstvene koristi, prenosi Klik.


 
Komentari (0)
Loading