Majka dvoje dece otkrila caku za idealnu težinu: Ja sam doktorka, i jedino sam ovako uspela da smršam 20 kilograma

Slobodanka Ćorić Vesti 30.01.2024 18:14 0

Unosio sam mnogo kalorija, pila i tri-četiri gazirana pića svaki dan, plus slatku kafu. Nisam razumela dugoročni efekat takvih navika, a vremenom su se kilogrami nakupljali

doktorka

Printscreen/Instagram

Postizanje savršene težine i njeno održavanje nakon toga nije nimalo lako, a to važi čak i za lekare. Međutim, doktorka Betsi Granč iz Atlante je dokaz da se uz mnogo truda, posvećenosti i istrajnosti sve može postići. Ona je specijalista neurohirurgije, a tajnu vitke linije morala je da pronađe sama – učeći i istražujući šta joj pristaje na telu.

Zahvaljujući tome, uspela je da smrša više od 20 kilograma! Kako prenosi Business Insider, Beci, osim što je lekar, nosi i titulu majke dvoje dece, pa joj je teško da nađe vremena za planiranje i pripremu obroka, pa je gotova jela uglavnom kupovala u bolnici. 

"Unosio sam mnogo kalorija, pila i tri-četiri gazirana pića svaki dan, plus slatku kafu. Nisam razumela dugoročni efekat takvih navika, a vremenom su se kilogrami nakupljali", priznao je doktor. "Dugi niz godina sam pokušavala razne dijete, ali nisu dale uspeh. Tek kada sam 2018. odlučila da jedem proteinsku dijetu, kilogrami su počeli da padaju", kaže Granč.

I pet godina kasnije, ona i dalje sledi ovu ishranu sa visokim sadržajem proteina i malo ugljenih hidrata, a sada ovu dijetu kombinuje sa povremenim postom, to jest, ona jede 6 do 8 sati, a zatim narednih 16 do 18 sati. ne jesti ništa.

"Izuzetak je samo kafa sa mlekom i kokosovim uljem, koju uvek pijem ujutru. Za ručak obično jedem piletinu ili ribu, oko podneva ili oko 13 časova. Zatim sledi laganija večera, mada ponekad jedem i ono što moja deca jedu za poslednji obrok", objašnjava Betsi. Objasnila je i kako joj je povremeni post pomogao da skine višak kilograma, ali i da održi novu idealnu težinu.

„Povremeni post funkcioniše tako što produžava period kada vaše telo sagoreva kalorije koje ste potrošili tokom poslednjeg obroka i počinje da sagoreva masti“, objašnjava on, iako su naučna istraživanja došla do oprečnih rezultata na tu temu. Betsi Granč tvrdi da joj ishrana sa visokim sadržajem proteina i malo ugljenih hidrata pomaže da se oseća sitom, a istovremeno očuva mišićnu masu, podstiče svoje telo posle treninga i generalno se oseća zdravije. Bolje mi je kada ne jedem prerađenu hranu i gluten“, zaključio je doktor.

 
Komentari (0)
Loading