Devojci je koža bila uništena: Doktor otkrio koji predmet iz kozmetičke torbice je uzrokovao osip po telu koji je jedva izlečila

Olja Jelić Vesti 06.01.2024 13:52 0

Doktor Sermed Mezher iz Londona, otkrio je da uobičajeni predmet u vašoj kozmetičkoj torbici može da prouzrokuje ozbiljne probleme s kožom.

Osip na koži

Printscreen/TikTok

Doktor Sermed Mezher iz Londona, otkrio je da uobičajeni predmet u vašoj kozmetičkoj torbici može da prouzrokuje ozbiljne probleme s kožom.

"Ovaj predmet u torbi svake žene mogao bi da vam uništi kožu", rekao je Mezher u videu objavljenom na njegovom YouTube kanalu, a koji sada ima više od milion pregleda.

U jednominutnom isečku britanski doktor je objasnio kako četkice za šminkanje mogu da uzrokuju osipe na vašoj koži i da se prošire celim telom, posebno ako se ne čiste redovno. Otkrio je iskustvo pacijentkinje koja je doživela neizlečivu kožnu bolest.

"Ovaj osip jednostavno nije hteo da nestane, bez obzira na sve što je pokušala. Koristili su steroide, lekove protiv gljivica i kreme protiv akni. Nitko od doktora ne bi ni dotaknuo osip, a na kraju je postalo vrlo ozbiljno i nastavilo je da se širi," dodao je Mezher.

 

@drsermedmezher It’s Soooooo Dirty 🤢 #tools Regularly cleaning this tool is essential for maintaining both your skin's health and the longevity of your cosmetic tools. Here's why it's crucial: Bacteria Buildup: this tool accumulates bacteria, oils, and dead skin cells with each use, which can lead to skin irritation and breakouts. Preventing Infections: Dirty brushes may harbor harmful bacteria that can cause eye infections or skin conditions, especially when used around sensitive areas. Product Performance: Clean brushes ensure the true color and effectiveness of your makeup products, preventing muddying or dilution of colors due to residue. Brush Longevity: Regular cleaning helps preserve the quality of your brushes, preventing bristle damage and maintaining their softness over time. Skin Hygiene: Clean brushes contribute to overall skin hygiene, reducing the risk of clogged pores and acne caused by makeup residue. Incorporating a routine of cleaning your makeup brushes is a simple yet impactful step in maintaining healthy skin and maximizing the performance of your cosmetics. #MakeupBrushCare #SkinHealth #CosmeticHygiene #BeautyRoutine #BrushCleaning #SkinCareTips #MakeupApplication #HealthySkin #BeautyHabits #CosmeticMaintenance ♬ Storytelling - Adriel

 

 

 

Pacijentkinja je nastavila da traži pomoć za svoje stanje sve dok dermatolog nije dijagnostifikovao šta je uzrokovalo osip na njenom dekolteu, vratu i licu. "Njena neočišćena četkica za šminkanje. Ove stvari sadrže više bakterija nego vaša WC šolja", rekao je Mezher. Istraživanje o bakterijama proveo je Spectrum Collections, koji je zamenio wc dasku i uporedio je sa neočišćenom četkicom za šminkanje.

Medicinski stručnjaci otkrili su kako je žena razvila veliki kožni problem nakon što su uzeli bris njenog osipa i poslali ga u laboratoriju. "Ono što su pronašli bilo je zaista šokantno. Pseudomonas — to je bakterija koja obično pogađa samo imunokompromitirane osobe poput onih s HIV-om ili onih koji su bili na hemoterapiji", rekao je doktor.

Koliko često treba čistiti četkice

"Koliko dugo nije oprala svoje četkice za šminkanje", pitao je jedan od Mehzarovih pratilaca. "Mnoge žene ih ne čiste dobro, ona sredstva za čišćenje četkica ne pomažu, ja koristim obični deterdžent za suđe i čini čuda", dodala je jedna žena.

Džesika Pejn, šminkerka slavnih osoba, podstiče ljude da čiste svoje četkice za šminkanje jednom nedeljno. "Ako počnu da vam iskaču male bubuljice i pitate se zašto, zapitajte se kada ste zadnji put očistili svoje četkice,” rekla je Džesika, piše New York Post.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading