Celog života nosio isti konfekcijski broj: Tesla izbegavo ovu hranu, jer je verovao da mu usporava misli

Slobodanka Ćorić Vesti 02.01.2024 12:15 0

Tesla govorio svima - nemojte se prejedati i nemojte žuriti na onaj svet

Celog života nosio isti konfekcijski broj: Tesla izbegavo ovu hranu, jer je verovao da mu usporava misli

Printscreen/Youtube

Nikola Tesla je jedan od najvećih naučnika svih vremena! Neki od njegovih izuma još uvek nisu shvaćeni, a na svojim velikim projektima je radio do kraja života, jednako energičan i fokusiran.

Nikola Tesla je veoma pazio na to šta jede i kako vežba, jer je smatrao da je važno da što duže ostane aktivan.

Duže od dve decenije Milijan Stojanić, inspirisan Tesla priznanjima za gastronomiju, bavio se istraživanjem jelovnika najumnijeg naučnika srpskog porekla, kroz njegov put u Evropi i Americi.

"Mleko, mlečne prerađevine, sirevi, to nikada nije izostajalo i to je najviše konzumirao Nikola Tesla, i sve ostalo i biljnog i životnjiskog porekla. Jeo je on jagnjetinu, pogotovo tu jagnjetinu, za koju je voleo da mu kuvari u Americi spremaju", rekao je Stojanić, piše RTS.

Međutim, meso je izbacio potpuno iz ishrane u 65. godini, zbog problema s prostatom, kada se bazirao na vegetarijanski jelovnik, uz razne kombinacije sa celerom.

"Ono što je njega nosilo kroz život jesu ti mlečni proizvodi, mlečne prerađevine, med, poneki konjak, odnosno viski, malo vina, ali sve sa merom. Znači Nikola Tesla je jeo dva puta dnevno, bilo da je bio u Smiljanu, u Evropi, u Americi. I ono što je Tesla govorio svima - nemojte se prejedati i nemojte žuriti na onaj svet", dodaje Stojanić.

Tesla nikada nije jeo iz okruglih tanjira

"Nikola Tesla, kada je bio mali nije umeo da piše i crta desnom rukom, nego je sve to radio levom rukom i vrlo teško je pravio krugove, onda kada su učiteljica ili nastavnik tražili od njega i on je to bukvalno omrzao", kaže Stojanić.

Odrastajući kao dete pravoslavnog sveštenika, čuveni naučnik pridržavao se i navika koje je stekao u detinjstvu.

Uz sve specifičnosti oko ishrane, Nikola Tesla je celog života i postio. Tako da je do kraja života nosio isti konfekcijski broj.

Komentari (0)
Loading