Osećate tromo i umorno? Ovako ćete brzo popraviti raspoloženje i podići energiju!

Vesti 01.01.2024 13:51 0

Ne ustaje vam se iz kreveta? Ništa vam se ne radi? Ne brinite, niste jedini. To je uobičajeno osećanje u prazničnim danima, posebno ako ste celu noć slavili. Ovi jednostavni načini će vam brzo vratiti energiju.

žena

Shutterstock

Dišite duboko

Sedite pravih leđa i duboko dišite, iz stomaka. Treba da osećate da vam se stomak ispod pupka puni vazduhom, jer to obezbeđuje maksimalnu količinu kiseonika u krvotoku i dovoljno energije organizmu. Udišite kroz nos brojeći do pet, a onda lagano izdišite kroz usta brojeći do osam. Ovo usporava brzinu otkucaja srca, a povećava količinu kiseonika u telu.

Pomirišite limun

Mirisi citrusnog voća (limuna, pomorandže i grejpfruta) mogu brzo da podignu nivo energije u telu. Istuširajte se kupkom sa mirisom citrusnog voća, popijte sveže ceđeni sok od pomorandže ili limunadu i odmah ćete se bolje osećati, a i raspoloženje će vam se popraviti.

prijatelji

Unsplash

 

Smejte se

Pogledajte neku moediju ili provedite vreme sa duhovitim ljudima. Smeh deluje na organizam isto kao da ste vežbali! Posle dobrog smeha, osetićete trenutni priliv energije, jer se u telu tom prilikom oslobađa endorfin, koji stvara osećaj zadovoljstva. Takođe, mentalna i fizička energija se značajno povećavaju kada slušate muziku koja vas tera da se pokrenete.

Izađite napolje

Iako je hladno, izađite napolje i prošetajte. Brza šetnja po kraju ili obližnjem parku, napuniće vam baterije. Istraživanje je pokazalo da su ljudi koji čim ustanu prošetaju bar desetak minuta, čitavog dana puni energije i lepo raspoloženi.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading