Antidepresiv u konzervi: Doktorka otkrila koja hrana pomaže kod anksioznosti

Slobodanka Ćorić Vesti 26.12.2023 18:15 0

Psiholozi kažu da postoje "obične" stvari koje pomažu, a da se o njima retko priča

Antidepresiv u konzervi: Doktorka otkrila koja hrana pomaže kod anksioznosti

Shutterstock

Nemir i briga pogađaju iznenada i ne puštaju iz svojih kandži, to dobro zna svako ko se bori sa ovim problemom. Ali psiholozi kažu da postoje "obične" stvari koje pomažu, a da se o njima retko priča.

Klinički psiholog i nutricionistkinja dr Nikol Burkens rekla je da bi ove namirnice mogle da pomognu svakome ko se bori protiv anksioznosti, isprobajte ih!

"Hrana je veliki deo našeg mentalnog zdravlja, a nažalost se o njoj ne priča dovoljno. Nedostatak magnezijuma, ali i omega-3 masnih kiselina, bitno utiče na naše raspoloženje", rekla je ona.

Dr Burkens navodi da bi svi koji imaju problem trebalo da unose više masne ribe kao što su losos i sardine, ali i semena bundeve.

"Seme bundeve bogato je magnezijumom i zaista je moćan saveznik mentalnog zdravlja. Stabilizuje simpatički nervni sistem čije preopterećenje može izazvati probleme", rekla je ona.

"Masna riba puna omega-3 masnih kiselina pospešuje rad mozga i kod dece, i kod odraslih. Ovi nutrijenti umanjuju stres i odgovor tela na njega, donose ravnotežu i pozitivnost", rekla je dr Burkens.

Komentari (0)
Loading