U kondiciji po ugledu na slavne: Ovako Tejlor Svift održava vitku liniju, vežbe joj pomažu da izdrži naporne nastupe od preko 3 sata!

Vesti 12.12.2023 12:22 0

Vežbanje nije jedina disciplina koje se Tejlor vredno pridržav...

Tejlor

Dilson Silva / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čuvena 33-godišnja pevačica Tejlor Svift proglašena je za ličnost godine. Ovu titulu časopis Time svake godine dodeljuje osobi ili osobama koje su najviše uticale na vesti i naše živote, u dobru i zlu, i oličili ono što je bilo važno u godini.

Ako pratite vesti i koristite društvene mreže, verovatno ste često nailazili na članke o Tejlor Svift, koja je izvela 66 emisija za nešto više od osam meseci u okviru svoje turneje Eras. Turneja će trajati dve godine, a svaki koncert traje tri sata. Evo rutine vežbanja koju Tejlor koristi da pripremi spektakularne nastupe za svoje verne obožavaoce. 

Uglavnom je koristila traku za trčanje

Da bi se pripremila za duge i intenzivne nastupe, Tejlor je počela da intenzivno vežba šest meseci pre turneje. "Znala sam da će ova turneja biti teža od bilo čega što sam ikada radila. Konačno sam se, po prvi put, pravilno fizički pripremila", otkrio je Tejlor za Tajm.

Dok je koristila traku za trčanje, Tejlor je otpevala 44 pesme koje izvodi na turneji. Trčala je brzo tokom pesama sa bržim ritmom, a hodala je ili trčala sporije tokom pesama sa sporijim ritmom. Pored toga, uključila je vežbe snage i kondicije, a tri meseca je imala i časove plesa za nastupe. „Želela sam da budem toliko obučena da mogu da se zabavljam i šalim sa svojim obožavaocima, a da ne izgubim tok misli. Učenje koreografije nije moja jača strana“, priznala je Tejlor. Svoju kondiciju često održava kombinacijom plesa, pilatesa i funkcionalnog treninga snage.

Izbacila je alkohol

Vežbanje nije jedina disciplina koje se Tejlor vredno pridržava. Tejlor je odlučila da prestane da pije alkohol nekoliko meseci pre prvog koncerta, iako je izuzetak bila dodela Gremi nagrada kada je želela da se zabavi. Takođe je otkrila da tokom turneje ne pije alkohol jer ne želi ni da zna kako će izgledati njen nastup kada bude mamurna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

„Znam da vežbam između emisija. Znam da ostajem jak i u formi. Znam da izlazim na tu binu bez obzira da li sam bolestan, povređen, slomljenog srca, da mi je neprijatno ili pod stresom. To je sada deo mog identiteta. To bi me samo nateralo viša sila je mogla da me spreči da nastupim“, rekao je Tejlor.

Oporavak je takođe važan

Između nastupa, Tejlor se odmara što je više moguće. „Ne ustajem iz kreveta osim da uzmem hranu i vratim je u krevet i pojedem tamo. To je odmor iz snova. Jedva da govorim jer pevam tri dana zaredom. Svaki put kada napravim korak, osetim bol u stopalima od plesa na štiklama“, priznala je Tejlor.

 

Bonus Najžena:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading