Ukoliko ljuštite voće i povrće kako biste uklonili pesticide, to možete uraditi i pomoću sode bikarbone. Potopite ih u činiju u koju ste stavili kašiku sode bikarbone i sipali vodu iostavite da stoje pola sata. Zatim isperite pod mlazom vode.
Koje voće i povrće je bolje jesti s korom?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
* Krastavac: njegova kora sadrži sastojak koja pomaže izgradnju kolagena u koži i tako je čini zategnutom i svežom.
* Šargarepa: kora ima antibakterijska i protivupalna svojstva.
* Jabuka: kora ima mnogo više sastojaka koji štite organizam od bolesti nego plod, bogata je i pektinom koji snižava holesterol i pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi.
* Krompir: u kori ima sedam puta više kalcijuma i 17 puta više gvožđa nego u istoj količini ploda. Sadrži i mnogo kalijuma, magnezijuma, vitamina B6 i C.
* Pomorandža: u kori se nalazi duplo više C vitamina nego u "mesu", kao i veća količina kalcijuma, magnezijuma, kalijuma i četiri puta više vlakana od cele pomorandže. Narendajte je u salate i kolače.
* Patlidžan: plava boja potiče od moćnog antioksidanta koji štiti od bolesti, posebno nervni sistem. Kora je bogata i sastojkom koji podmlađuje kožu.
Bonus video: