Za sirup vam je potrebno:
3 lovorova lista
0.5 l piva
Priprema
U šerpici na tihoj vatri karamelizujete šećer, ali morate da pazite da vam ne zagori. Kada se šećer karamelizuje i dobije braonkastu boju tada ga sklonite sa vatre i dodate pivo koje je bilo na sobnoj temperaturi.
Vratite sirup na šporet i mešajte dok se smesa lepo ne sjedini (15-20 minuta). Kada sirup počne da liči na med, dodajte 3 lovorova lista i zatim ga sipate u staklenu teglu i ostavite da se ohladi.
Sirup možete čuvati i van frižidera. Uzima se ujutru i uveče, a možete i popodne, neće škoditi. Sirup mogu i deca da piju, po jedu kašičicu dnevno.
Ako imati baš jak kašalj u sirup možete dodati i malo listova sveže nane. A ako pak niste bolesni, sirup možete uzimati svako jutro po jednu kafenu kašičicu.
Tekst služi kao alternativa pri lečenju, ali naravno ne smete izbegavati lekare.