Koliko trbušnjaka do ravnog stomaka? Odgovor zavisi od 1 faktora, evo šta savetuju stručnjaci

Vesti 14.11.2023 14:56 0

Da biste angažovali druge mišiće, možete isprobati varijacije trbušnjaka...

vežba

Shutterstock

Trbušnjaci ciljaju trbušne mišiće i stvaraju napetost kako bi se olakšao proces topljenja masti. Oni koji žele vitkiji struk, u svoju rutinu uključuju trbušnjake jer je to jedna od najboljih vežbi za sagorevanje stomačnog masnog tkiva.

Ali koliko trbušnjaka treba da uradite za ravan stomak? Odgovor na ovo pitanje je teško dati jer je subjektivan.

Rezultat se može razlikovati od osobe do osobe jer zavisi od količine masnih naslaga na stomaku. Iako nema značajnih dokaza, sugeriše se da je za sagorevanje pola kilograma masti potrebno 250 hiljada trbušnjaka.

stomak

unsplash

 

To je teško izvodljivo za kratko vreme, pa je preporuka stručnjaka za fitnes da se krene sa 10 do 12 ponavljanja kroz tri serije dnevno, piše Avaz.ba.

Pored toga, da biste angažovali druge mišiće, možete isprobati varijacije trbušnjaka kao što su kosi trbušnjaci, obrnuti trzaji, ruski obrti i trbušnjaci na biciklu.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading