Buđenje usred noći je iscrpljujuće: Zaspaćete bez mučenja sa dokazanim tehnikama teranja nesanice

Slobodanka Ćorić Vesti 31.10.2023 10:45 0

Da se ​​više ne mučite, otkrivamo proverene načine koji će vam pomoći da zaspite

spavanje

Shutterstock

Verovatno vam se dešavalo da se bez razloga probudite u tri ujutru i da ne možete da zaspite. Da se ​​više ne mučite, otkrivamo proverene načine koji će vam pomoći da zaspite.

Zamislite lepo mesto

Zamislite da ste na mestu koje volite i gde se osećate srećno, a zatim da šetate tim mestom. Nije važno da li su vam oči otvorene ili zatvorene. Važno je da je soba mračna i da ste psihički na tom mestu.

Ako prođe 20 minuta

Ako ne zaspite nakon 20 minuta, idite u drugu sobu i lezite tamo. Može vam pomoći da smirite svoj um. Idealno je ležati u drugom krevetu. Samo nemojte da se nervirate što niste zaspali, jer će vam to još više odvratiti pažnju.

Opustite se uz duboko disanje

Dišite duboko, jer bi ovo trebalo da vas opusti. Stručnjaci kažu da je ovaj metod, u kombinaciji sa higijenom pre spavanja, najbolji način za opuštanje.

Izgasite sve što zuji i trepće

Najveći ometači sna su mobilni telefon i televizija. Kada legnete da spavate, nikada ih ne gledajte, jer zračenje koje emituju snižava nivo melatonina u telu, koji reguliše san. Takođe, kada se probudite usred noći, nemojte jesti, piti, niti gledati na sat, jer to može da vas uznemiri.

Šta ako ništa ne pomogne?

Ako se često budite noću i isprobali ste sve načine da zaspite, ali vam nisu pomogli, možda patite od nesanice. Pošto je to zdravstveno stanje, obratite se svom lekaru da vam pomogne da pronađete uzrok problema.

 
Komentari (0)
Loading