Zdraviji doručak ne postoji: Ova namirnica reguliše šećer, snižava pritisak i poboljšava varenje, a jeftina je i ukusna!

Vesti 26.10.2023 08:54 0

Ovas je jedna od najzdravijih žitarica na svetu. Ne sadrži gluten, a bogata je vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidantima. Utvrđeno je da ima brojne koristi za zdravlje.

žena

Shutterstock

 

Postoje mnogi naučni dokazi o koristima ovsene kaše za zdravlje. Daje energiju jer je bogata vlaknima i proteinima, snižava pritisak i holesterol, reguliše šećer u krvi, poboljšava varenje, podstiče mršavljenje, piše „Healthline“.

žena

Shutterstock

 

 

Verovatno je zbog toga popularna širom sveta i jede se za doručak. Ali ne ona koja se kupuje gotova u kesici, već treba kupiti samo ovsene pahuljice i sami napravite kašu. Samo tako je zdrava, jer neće biti puna šećera i aditiva koji se dodaju u onu gotovu radi poboljšanja ukusa.

U 200 ml jogurta ili mleka dodajte 4-5 kašika ovsenih pahuljica i jednu bananu ili šaku zaleđenog bobičastog voća. Po želji možete dodati i mleveni, susam i cimet. Posle ovakvog doručka ćete biti siti satima, imaćete energiju za sve obaveze koje vas očekuju, a nećete osećati težinu u stomaku. I što je najvažnije, pozitivno će uticati na vaše zdravlje. 

Komentari (0)
Loading