SPAS ZA PROBAVU I ŽUČ Dr Čubrilo savetuje koktel zdravlja na prazan želudac

Slobodanka Ćorić Vesti 11.10.2023 13:57 0

Svako jutro treba uzimati ovu mešavinu jer ona čisti unutrašnje organe

dr Dejan Čubrilo

Printscreen

Doktor Dejan Čubrilo preporučuje šta treba da pijemo svako jutro za normalno funkcionisanje žuči u organizmu. Kamen u žučnoj kesi javlja se kod svake desete žene i svakog petnaestog muškarca u Srbiji.

Pacijenti se najčešće žale na otežano varenje, pojavu gasova u crevima, poremećaj rada creva (nepravilna stolica), bolove koji su specifični za prisustvo kamena u žuči. Pored redovnih pregleda i zdravog načina života, dr Dejan Čubrilo preporučuje zdravu naviku koja bi mogla da pomogne svima sa poremećenom funkcijom žučne kese.

Naime, svako jutro treba uzimati mešavinu limuna i maslinovog ulja jer ona čisti unutrašnje organe. Ovo posebno savetujem ljudima koji imaju preklopljenu žučnu kesu ili imaju mulj u njoj“, objasnio je dr Čubrilo, profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, gostujući na Prvoj.

Prema njegovim rečima, limun sa uljem podiže i nivo kortizola u organizmu, koji je neophodan za buđenje i pripremu za radni dan. To je upravo ono što nam daje energiju. Ističe da se mešavina od jedne kašike limunovog soka i iste količine maslinovog ulja može uzimati i ujutru i uveče.

"Jedino ne savetujem ljudima koji pate od upale želuca da ga uzimaju, jer bi kiselina samo pogoršala njihovo stanje", kaže dr Čubrilo. U svakom slučaju, pre upotrebe ovog napitka, treba da se konsultujete sa svojim izabranim doktore.

Komentari (0)
Loading