Izvadite krv, antitela i vitamin D: Zbog nervoze i umora išla kod psihijatra, Sanja Vučić otkriva podmukle simptome bolesti sa kojom se bori

Slobodanka Ćorić Vesti 08.10.2023 11:45 0

Svako bi trebalo da obrati na pažnju na česte promene raspoloženja, gojenje bez razloga, umor, znojenje, ubrzano lupanje srca, neispavanost

Sanja

EPA

Nakon što je mislila da je u depresiji, Sanja Vučić, pevačica i nekadašnja članica grupe "Hurricane", potražila je pomoć psihijatra. Nije ni slutila da će saznati da ima zdravstveni problem od kojeg pati više od 200 miliona ljudi širom sveta. Najveći problem je što ljudi ne osećaju simptome, a pevačica priznaje da ih ni ona nije prepoznala i ujedno apelovala na ljude da redovno kontrolišu svoje zdravlje.

"Bila sam kod psihijatra i mislila sam da je to neki vid depresije, što doktorka meni na kraju i jeste dijagnostikovala", rekla je Sanja Vučić za Una televiziju na početku, pa otkrila da joj je tada ustanovljena pogrešna bolest. "To, naravno, nije bilo tačno. Prepisala mi je antidepresive, što ja, naravno, nisam pila".

Sanja ima poremećaj rada štitne žlezde, a lekari procenjuju da više od 60 odsto ljudi nije dobilo dijagnozu. Svako bi trebalo da obrati na pažnju na česte promene raspoloženja, gojenje bez razloga, umor, znojenje, ubrzano lupanje srca, neispavanost. To mogu da budu znaci zbog kojih treba da se obratite lekaru. Sanja ove simptome nije pripisala Hašimoto sindromu.

"Ovo je razlog zašto uvek u intervjuima volim da pomenem svoj problem sa štitnom žlezdom, jer ja u tom periodu nisam mogla da prepoznam svoje simptome. Nisam znala da to postoji uopšte. Žene znaju same sebi da postavljaju dijagnozu. Mnogo će im biti lepši kvalitet života, samo da odu i izvade krv, antitela i vitamin D", zaključila je Vučićeva koja je jednom prilikom objasnila kako se osećala.

"Nije mi bilo dobro, a nisam znala šta mi je. Osećala sam hroničan umor, bila sam razdražljiva, neraspoložena, nisam imala energije. Zbog toga sam otišla kod psihijatra i dao mi je antidepresive. Pomislila sam da možda imam problem sa hormonima, pa sam išla i kod ginekologa. Doktorka je posumnjala da je u pitanju Hašimoto, jer i ona sama ima tu bolest", opisala je Sanja i dodala:

"Rekli su mi da ću piti lekove najverovatnije do kraja života. To mi je teško palo, pa mi se dešavalo da ne mogu da ustanem iz kreveta i stalno sam plakala. Bila mi je suva koža, a primetila sam i da dosta dobijam na težini, kao i da teško skidam kilograme. Baš sam se uplašila. Mislila sam da mi se srušio ceo svet kada sam shvatila da sam bolesna i da zavisim od jednog leka. Teško sam prihvatila sve to, ali sam se vremenom privikla", dodala je ona svojevremeno.

 

 

Komentari (0)
Loading