Tokom sezone virusa često konzumiramo čaj, a mnogi ga ne mere. Većina ljudi pretpostavlja da su čajevi zdravi i da nam samo mogu pomoći u borbi protiv virusa. Međutim, veoma je važno da vodimo računa o tome kako konzumiramo žalfiju.
Obična žalfija (Salvia officinalis) sadrži ozloglašenu hemikaliju tujon, koja se, između ostalog, nalazi u apsintu.Toksičnost tujona je opširno proučavana. Neurotoksičnost je glavni toksični ishod u akutnim i hroničnim studijama. Tujon može biti toksičan ako ga dobijete dovoljno.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Ova hemikalija može izazvati napade i oštetiti jetru i nervni sistem. Sirup, zalfija Kako da konzumiram čaj od žalfije? Najbolje bi bilo da čaj od žalfije koristite samo kao vodicu za ispiranje usta. Postoje i tvrdnje da se toksičnost tujona može izbeći ako se žalfija kuva duže od 15 minuta.
Međutim, u ovom slučaju čaj će biti izuzetno gorak. Žalfiju svakako ne treba izbaciti iz upotrebe. Veoma je zdrav za zube i usnu duplju. Ako uberete sveže listove žalfije i utrljate ih oko zuba i desni, učinićete ih zdravijima i jačima. Preporučuju se i proizvodi za kosu na bazi žalfije, koji umiruju i daju sjaj.