Lekari uklonili gigantski tumor jajnika: Mladoj ženi u stomaku "čudovište" naraslo do neverovatnih 23 kilograma

Slobodanka Ćorić Vesti 14.08.2023 14:24 0

Tumor je otkriven kod mlađe pacijentkinje koja je pre tri meseca posetila lekara zbog rasta stomaka

Lekari uklonili gigantski tumor jajnika: Mladoj ženi u stomaku "čudovište" naraslo do neverovatnih 23 kilograma

unsplash.com

Lekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uspešno su obavili složenu operaciju i uklonili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako se navodi na Fejsbuk nalogu UKC, tumor je otkriven kod mlađe pacijentkinje koja je pre tri meseca posetila lekara zbog rasta stomaka. U UKC je upućena iz Opšte bolnice Prijedor prošle sedmice.

"Nakon kompletne dijagnoze, ustanovljeno je postojanje džinovske tumorske mase koja je zahtevala hirurško lečenje“, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je operacija trajala dva i po sata i da je uspešno završena. "Pacijentkinja, mlada žena, je pre tri mseca došla kod lekara zbog rasta stomaka, a prošle sedmice je upućena u našu ustanovu iz Opšte bolnice Prijedor. Nakon kompletne dijagnoze utvrđeno je postojanje džinovske tumorske mase, što je zahtevalo hirurško lečenje.

tumor

Printscreen/Facebook

 

 

Operacija je trajala dva i po sata i uspešno je završena. Pacijent se uspešno oporavlja nakon složenog hirurškog zahvata", navode iz najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj. 
 

Komentari (0)
Loading