Ova namirnica je kao stvorena za tanak struk i topljenje kilograma: Iznenadićete šta je u pitanju

Slobodanka Ćorić Vesti 29.07.2023 16:44 0

Sadrži malu količinu masti, pogodan je za one koji vole da vode zdrav način života

mršavljenje

NajŽena/ Ilustracija

Svi ljubitelji sira mogu pronaći alternativu - sir koji nije bogat mastima. Da biste sačuvali svoju figuru, vaš zadatak je da date prednost sirevima sa sadržajem masti do maksimalno 30%. Verujte nam, čak i sirevi sa niskim sadržajem masti mogu biti veoma ukusni i neće negativno uticati na vašu figuru.

Tofu sir

Dakle, na prvom mestu je tofu. Tofu sir je veoma ukusan i sadrži samo 1,5 do 4%. masti. Tofu sadrži veliku količinu visokokvalitetnih proteina, koji su alternativa mesnim proteinima. Kalorični sadržaj sira je samo 80 kcal na 100 g.

Rikota sira

Na drugom mestu je sir Ricotta. Sir sadrži 8-13% masti i 174 kcal kalorija. Koristite ovu vrstu sira u salatama, desertima i kao samostalnu užinu.

Mocarela sir

Zatim dolazi mocarela. Ukusna i veoma korisna vrsta sira. Obično se prodaje u obliku peleta u fiziološkom rastvoru. Sadrži 22,5% masti, a kalorijski sadržaj je samo 150 kcal na 100 grama.

Sir gauda

Gouda sir sadrži malu količinu masti, pogodan je za one koji vole da vode zdrav način života. 100 grama sira ima samo 180 kcal.

Običan sir

Volite sir, ali nastavite da izbegavate ovu vrstu sira? Šteta jer finije i zdravije delicije nema, a skida kilograme - Dnevno.hr

A naša lista se završava laganim domaćim sirom. Običan, domaći sir sa visokim procentom masti ima 250 kcal. U poređenju sa konvencionalnim tvrdim sirevima, to nije mnogo.

Komentari (0)
Loading