Ana (35) imala je četiri spontana pobačaja: A onda joj se desilo nešto što događa jednoj od milion žena

Jelena Vukelić Vesti 21.03.2024 21:38 0

Ovo što joj se desilo slobodno možemo da nazovemo medicinskim fenomenom

trudnoća

Shutterstock

Majka iz Masačusetsa rodila je dva para jednojajčanih blizanaca, što je vrlo redak slučaj koji se događa jednom u 10 miliona trudnoća

U Opštoj bolnici Masačusets u Bostonu Ana Ešli Nes je rodila četvorke, dva dečaka i dve devojčice. 

- Kad bi igrala lutriju, ako je ovakve sreće, bila bi jako bogata. Ovo je izuzetno redak porođaj sa kojim će se retki medicinski radnici susresti - komentarisao je dr Ahmet Baščat, direktor Centra za fetalnu terapiju, za časopis "People".

 

 

On je objasnio kako nastaje ovakav fenomen.

"Ovo se događa kada su dve jajne ćelije oplođene u isto vreme i onda se svaka oplođena jajna ćelija ponovno podeli", rekao je dr Baščat.

Budući da svaka podeljena jajna ćelija ostaje zatvorena u sopstvenoj posteljici, za razliku od tradicionalnih četvorki, gde bi svako dete predstavljalo zasebno oplođenu jajnu ćeliju i bilo zatvoreno zasebno, rezultat su dva para jednojajčanih blizanaca.

 

 

Bebe su rođene u 28. nedelji trudnoće, 12 nedelja ranije od punog termina i predviđa se da će barem osam nedelja provesti na odeljenju intenzivne nege novorođenčadi.

Mama Ešli je u bolnici bila od 6. jula na održavanju trudnoće.

Inače, ova žena je već majka jedne ćerke, a imala je četiri spontana pobačaja i nije očekivala da će roditi još dece. Nažalost. jedna beba nije preživela.

Komentari (0)
Loading