Najmoćnije tačke za glavobolju, vrtoglavicu i iscrpljenost: Doktor Filip otkrio pravilo "pet sekundi" od čega ćete "progledati"

Slobodanka Ćorić Vesti 05.07.2023 13:25 0

Lekar tradicionalne kineske medicine otkriva kako stimulisanje određenih tačaka na glavi može da pomogne kod glavobolja, vrtoglavica i umora

glavobolja

Printscreen/tvk1

Glavobolje umeju svima da nam zadaju probleme i retko kad prestanu ako ne uzmemo lek protiv bola. Ipak, dr Filip Manja, lekar tradicionalne kineske medicine, otkriva efikasno rešenje za glavobolju koji je doneo iz Kine. Postoje tačke koje mogu da se stimulišu, ali mnogo ljudi ne zna koje su. Istina je da većina pritiska tačku na dlanu, ali pravo rešenje krije se ispod zadnje ivice lobanje.

"Nekada se ljudima čini da je glavobolju teško rešiti, ali postoje tehnike koje znatno pomažu. Zona koja nas zanima jeste zona iza zadnje ivice lobanje. Možete je opipati i osetićete kost ispod prsta. Zona koju stimulišemo nalazi se tik ispod zadnje ivice lobanje, to je cela zona na mekom tkivu. Prelazimo prstima, stimulišemo tačke pritiskom. Ukoliko je tvrđi vrat u pitanju, možete zglobom da pritiskate. Krećete od ćoška iza uha, pritisnete pet sekundi, a onda pomerate levo desno još pet sekundi. Pomerate se ka kičmenom stubu i ne preskačete tačke. Pritistak ne ide na kost, već tik ispod nje", objasnio je dr Manja na K1 televiziji.

Levom rukom držite čelo, jer na taj način pružate otpor koji doprinosi izvođenju pravilnog pokreta.

"Pritisak pet sekundi, pa trljanje pet sekundi, sve dok ne stignete do vratnih pršljenova, kičmenog stuba. Onda prelazite na drugu stranu. Kada to završite, jagodicom palca i jagodicom kažiprsta pritiskate tačke u udubljenju, odmah ispod zadnje ivice lobanje. Idete blago nagore, to je pravi terapeutski efekat", objasnio je dr Filip Manja.

"Ovo je fenomenalna tehnika kod vrtoglvica, glavobolja, osećaja iscrpljenosti, kad vam se spava ili ako ste jako dugo vozili automobil. Ove tačke su najmoćnije tačke i ono što najčešće čujem od klijenata kada ovo primenim je: 'Progledao sam'", otkrio je lekar tradicionalne kineske medicine.

Komentari (0)
Loading