Savijte prste i zadržite nekoliko sekundi: Bićete zahvalni na ovome, provereno radi

Slobodanka Ćorić Vesti 16.06.2023 06:49 0

Sigurno smo svi nekada videli jogije u meditaciji sa određenim položajem prstiju. Postoje mudre koje su upravo podrška za viša stanja svesti pa su, samim tim, i dobra podrška meditaciji. Ali, osim toga, neke mudre se mogu praktikovati radi isceljenja određenih poremećaja u telu ili kao podrška lečenju određenih bolesti

mudre

Printscreen/Instagram

Da li ste znali da vam položaji prstiju mogu pomoći da se opustite? Ove pozicije su označene kao mudre.

Postoje mudre koje možemo raditi u akutnim situacijama, onoliko koliko je potrebno dok se situacija ne smiri, recimo, u slučaju ubrzanog rada srca, prehlade, bolova, itd. Mudre se mogu raditi maksimalno 45 minuta dnevno. Odjednom ili više puta po 10, 15 minuta. Mogu se i kombinovati. 

Evo šta treba da uradite:

Mudra znanje

Sedite u turski sed stavljajući ruke na kolena. Dodirnite vrh kažiprsta vrhom palca, a ostale prste ispravite. Ovo će vam pomoći da se oslobodite stresa, nesanice i koncentracije.

Mudra života

U tom slučaju savijte mali i prstenjak i dodirnite ih palcem. Ovaj položaj će vam pomoći da se oslobodite umora, ojačaće vas i pomoći kod problema sa očima.

Mudra vode

To će vam pomoći da ublažite bol. Sedite i prekrstite noge, ispružite ostale prste i pustite da se mali prst i palac dodiruju na vrhovima.

Mudra Zemlje

Stavite palac i mali prst tako da se dodiruju, a ostale prste ispružite. Ne pritiskajte previše. Ova pozicija će vam pomoći kod problema sa varenjem. Naravno, trebalo bi i da jedete zdravo.

Mudra vazduh

Savijte kažiprst prema dlanu i pritisnite ga na osnovu palca. Ovo će pomoći kod nadimanja.
 

Komentari (0)
Loading