Omiljeno voće su nam trešnje. Međutim, stručnjavi tvrde da ovo voće ne sme da se jede u neograničenim količinama, inače može da se ozbiljno ugrozi zdravlje.
Trešnje su veoma ukusne i mogu da se konzumiraju u mnogo različitih kombinacija. Pored toga, veoma su korisne za imunitet i sadrže veliki broj vitamina. Međutim, mnogo ljudi nije sigurno koja količina je zapravo dopuštena da se konzumira na dnevnoj bazi.
Trešnje sadrže mnoštvo vitamina C i beta-karotena, vitamine B6 i K, folnu kiselinu, minerale kalijum, gvožđe, bakar, mangan, kalcijum, magnezijum, fosfor, cink i kobalt. Trešnje su bogate biljnim vlaknima, što pomaže boljem varenju, dok prisustvo celuloze reguliše varenje.
Zdraviji su tamniji plodovi jer imaju veću koncentraciju antocijana i imaju veće antianemijsko dejstvo. One sadrže melatonin koji pomaže pri opuštanju.
Pre nego što ih konzumirate potrebno je da ih dobro operete pod mlazom hladne vode.
Stranica "Medical Daily" navodi kako bi idealna doza bila čaša trešanja dnevno, dok veće količine mogu da izazovu probleme s varenjem, pa bi osobe koje već imaju problema s tim, trebale da vode računa o tome koliko ih pojedu. Preporuka je jedna šaka dnevno.
Ja
09.06.2023 00:08Pa čaša ili šaka
Lana
14.06.2023 06:53Mislim, ako ne jedes mnogo drugih jela, preporucujem citavu korpu tresanja dnevno. Sigurno te nece zaboleti stomak.