Nije ni sirće ni rakija: Ovi proizvodi najbolje skidaju temperaturu bez lekova, babe kažu da rade provereno

Vesti 08.06.2023 18:39 0

U sezoni korone i gripa, svi strahujemo od temperature. Ako nemate apoteku u blizini ili lekovi ne deluju dovoljno, ovo su prirodni načini koji će vam sigurno biti od koristi

Nije ni sirće ni rakija: Ovi proizvodi najbolje skidaju temperaturu bez lekova, babe kažu da rade provereno

Shutterstock

 

Najbolja stvar, kada su u pitanju ove namirnice i metode jeste da ne morate da gledate u sat. Možete ih praktivati i konzumirati do mile volje.

Ovo su neke od njih:

1. Čili

Verovali ili ne, čili je idelna namirnica u borbi protiv visoke temperature. Razlog je kapsaicin, sastojak čilija koji šalje poruku u mozak, da je telo pregrejano. Dovoljno je da pojedete samo malo parče papričice i vaše telo će početi da se preznojava,a zatim će uslediti efekat hlađenja.

2. Krastavac i lubenice

Ove namirnice su prepune vode i možete ih jesti sirove. Velika je verovatnoća da i u ovom periodu imate krastavac u kući. Krastavac možete dodati u smuti, ako želite da se okrepite i lakše vam je da unosite tečnost. Stručnjaci savetuju da je dobro da dodate i malo leda i jogurta, jer je to hrana koja je dobra za hlađenje.

3. Kokosova voda

Pre par godina je verovatno ne bismo stavili na listu. Ipak, kokosovu vodu sada možete naći u svim bolje opremljenim prehrambenim radnjama, a sve je više onih koji je obožavaju. Ispijanje kokosove vode je odličan način da revitalizirate i osvežite svoje telo.Vitamini, elektroliti i minerali čine je izuzetno efikasnom kada doživljavate toplotni stres.

4. Pepermint

Pepermint je poznat po svojim svojstvima hlađenja zbog visokog sadržaja mentola. Dodajte dve tri bombone u čaj. Dobra stvar je da ovakav čaj možete konzumirati i hladan i topao. Zapravo ispijanje toplih napitaka može vam pomoći da se više rashladite i znojite.

Komentari (0)
Loading