Rekli su joj da će umreti bez novog bubrega: Pas joj je spasio život

Vesti 29.04.2023 21:00 0

Žena u terminalnoj fazi bolesti je čudom spasena nakon što joj je pas pronašao donora bubrega, i to jednog od 22 miliona - na plaži.

Rekli su joj da će umreti bez novog bubrega: Pas joj je spasio život

Shutterstock

Kada su Lusi i njen partner Senid Oven (49) otišli ​​na plažu na jedan dan, njen doberman Indie je stalno prilazio strancu. Neverovatno, Indie je uspela da nanjuši dobrodušnu Kejti Džejms (40), koja je nedavno bila na listi donatora - i uprkos svim izgledima, bila je savršena za Lusi.

Kejti se sinoć našalila: „Jedan doktor je rekao da je to Božja ruka — više je ruka psa ako mene pitate. Od operacije, Lusi je sada ponovo mogla da popije pintu lagera i uživa u džinu i toniku.


Rekla je: „To je čudo. „Da Indie nije nanjušila Kejti na plaži, možda nikada ne bih našla svog savršenog donora. „Mislim da su joj njeni pseći instinkti rekli da je Kejti topla, ljubazna i velikodušna osoba koja će mi rado pomoći. Lusi je prišla da se izvini Kejti što joj je Indi smetala i par je razgovarao, a Kejti je pozvana da im se pridruži roštilju na plaži Cold Knap, Barry Island, Južni Vels.

Lusi iz obližnjeg Njuporta je rekla: „Donela je piće sa sobom i ponudila me. „Senid je objasnio da ne mogu da pijem dok sam na dijalizi. "Rekao je da čekam transplantaciju bubrega."

Iznenađena Kejti je odgovorila: „To je ludo. "Upravo sam se upisala u registar za donatore bubrega." Senid ju je pitao da ju je pitala kome donira, a Kejti je objasnila: „Svakome ko to želi. Razmenili su brojeve i sutradan kontaktirali koordinatora za donatore.

Lusi je rekla: „Prošla je sve testove i ispostavilo se da je savršena. „Hirurg nam je rekao da je šansa jedan prema 22 miliona da pronađemo savršenog donora, a to je ono što mi je trebalo jer imam lupus. „Rekli su mi pre nekoliko godina da sam imala samo pet godina života. „Dijaliza ne radi zauvek i možete imati samo toliko pristupnih linija. Lupus je stanje koje izaziva zapaljenje srca, pluća, jetre, bubrega i zglobova. Ona i Senid, iz Kerfilija u Južnom Velsu, trebalo je da odvedu svoja dva dobermana Indi i Džejk u svom kamper kombiju na vikend odmor na neko drugo mesto. Ali Lusi nije bila dovoljno zdrava za dugo putovanje, pa su umesto toga otišli ​​u Beri.

Lusi je objasnila: „Indie je stalno prilazila ovoj ženi udaljenoj oko 100 metara. „Zvali smo je, ali nije htela da je ostavi samu. „Mislili smo da ima hranu ili nešto slično i na kraju je Senid prišao da se izvini jer dobermani mogu da budu pomalo zastrašujući. „Činjenica je da ju je Indi zamalo prevarila i odabrala. Kejti je rekla: „Ja sam ljubitelj pasa pa sam bila veoma srećna kada mi je Indi prišla dok sam sedela i heklala.

Dve žene su imale transplantaciju u Univerzitetskoj bolnici Velsa u Kardifu 3. oktobra 2022.



Operacija je uspela i Lusi se sada potpuno oporavila i živi normalnim životom. „Stvarno mi je bila potrebna ova transplantacija. „Bila sam na listi čekanja nekoliko godina. "To mi je već potpuno promenilo život." Lusi je opisala Kejti kao „divnu, nesebičnu osobu“ kojoj ne može dovoljno da zahvali. A donatorka Kejti je rekla: „Osećam se zaista srećno što sam upoznala Lusi. „Znam da je uspelo i znam da ona tamo živi svoj život. „Za mene to nije bilo negativno. "To je najbolja stvar koju sam ikada uradila i osećam se tako ponosno na sebe i moja porodica je ponosna na mene."

 Pišući na Fejsbuku prošle godine pre operacije, medicinska sekretarka Kejti je dodala: „Želela sam da doniram bubreg. „Prijavila sam se pre nekoliko godina i bila sam angažovana za objedinjene donacije strancima. „Onda je Covid uništio svačije živote i proces je skoro stao. „Tokom tog vremena, kampovala sam jednog vikenda i razgovarala sa momkom koji mi je rekao da on i njegova partnerka mogu da kampuju samo jednu noć jer je ona bila na dijalizi. „Kako bizarno“, rekla sam, „ja sam na listi donatora. Zašto ne vidimo da li se poklapamo?’ Nekoliko testova krvi, EKG, rendgenski snimak, magnetna rezonanca, testovi urina i psihološki testovi kasnije i evo nas. „Uzbuđena sam što mogu da pružim Lusi život na kampovanju u kome sam uživala poslednjih nekoliko godina.

„Nisam mislila da će to biti meč jer je takva koincidencija da se slučajno sretnemo na plaži. „Osećam se zaista srećno što sam upoznala Lusi."Nada uvek postoji", zaključila je Kejti.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading