Devojka (25) došla ZDRAVA u bolnicu, a zatim odjednom UMRLA: Lekari su mislili da je samo "ZBUNJENA" i dehidirana, roditelji u ŠOKU!

Vesti 04.04.2023 10:30 0

Lekari su mislili da je pod dejstvom narkotika

Devojka (25) došla ZDRAVA u bolnicu, a zatim odjednom UMRLA: Lekari su mislili da je samo "ZBUNJENA" i dehidirana, roditelji u ŠOKU!

Shutterstock

Gaja Jang (25) je hitno prebačena u bolnicu nakon što joj je odjednom pozlilo nakon što je provela dan sa prijateljima u prirodi. 

Ona, pored zbunjujućih o tome kako je pogrešila, nije mogla da da detaljan opis kako je provela dan.

Lekari su se u početku plašili da bi mogla biti pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, ali je na saslušanju otkriveno da je umereno pila i da se nije drogirala.

Ona je bila dehidrirana i uznemirana a kako se navodi, ona se valjala po krevetu držeći se za stomak. Uprkos tome, nije joj uspostavljena dijagnoza i preminula je 21. jula prošle godine. Sudu je rečeno da lekari veruju da je pretrpela cerebralni edem, stanje opasno po život koje uzrokuje oticanje na mozgu.

Dorit Uleman je pred sudom optužila lekare da su propustili šansu da spasu njenu ćerku. 

– Verujem da uz odgovarajuću negu nije morala da umre. Verujem da je izgubila šansu da živi. Kako je moguće da inače zdrava mlada žena umre u bolnici, a da niko ne zna zašto? – rekla je ogorčena majka.

Kako je rekla, Gaja je kod kuće osetila iznenadne, jake glavobolje sa strašnim povraćanjem 17. jula 2022. oko 19.30 časova. Uleman veruje da je njena ćerka bila “veoma uplašena, posramljena i samosvesna u bolnici”. Takođe je rekla da je njenoj ćerki data “potpuno pogrešna dijagnoza” i da su “znakovi pogrešno pročitani”.

– Kada sam je pitala da li je pila, rekla je “nedovoljno”. Često je komentarisala “Pogrešila sam” – rekla je lekarka.

Gaja je dobila bila na reanimaciji, ali se njeno stanje pogoršalo i na kraju je prestala da pravilno diše sledećeg popodneva. Urađena je lumbalna punkcija, ali i dalje nije postavljena dijagnoza.

Dr Tomas Semjuels, koji je obavio taj zahvat kaže da je komunikacija tog dana mogla da bude bolja, ali da su donete ispravne medicinske odluke i da on lično ništa ne bi uradio drugačije.

Dr Kristijan Hasford je rekao da smatra da bi uzrok njenog stanja mogao biti povezan sa toksinima ili upalom, ali nije mislio da je uzrok alkohol ili konvencionalna rekreativna droga.

Gaja je inače donirala više od 20 centimetara svoje kose tri dana pre smrti dobrotvornoj organizaciji “Fond za male princeze” (“Little Princess Trust” na engleskom) koja proizvodi perike za pacijentkinje sa rakom.

Takođe je volontirala u Nepalu, gradila škole za devojčice i donirala svoju platu raznim dobrotvornim organizacijama.

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading