Ako na noktu imate ovakvu liniju, odmah idite kod doktora: Ne odlažite posetu, može biti MELANOM!

Vesti 09.01.2023 13:15 0

Manikerka Džin Skiner podelila je fotografiju nokta klijenta na kojoj se očigledno vide znaci bolest

Ako na noktu imate ovakvu liniju, odmah idite kod doktora: Ne odlažite posetu, može biti MELANOM!

Printscreen/TikTok

Iako je Džen odmah bila svesna koliko je situacija teška, nije želela da je uzbuni. Ona je postavila belešku u ime klijenta u kojoj je savetovala druge da odmah potraže medicinsku pomoć ako primete ovaj znak.

Evo šta je napisala:

"Pre nekoliko nedelja došla mi je klijentkinja na manikir sa tamnom linijom na noktu. Čim je sela, rekla je da joj treba lak koji je dovoljno taman da ga prekrije. Pre mene je išla u nekoliko različitih salona za nokte gde su joj na različite načine „dijagnostifikovali” liniju, ali nijedan nije bio tačan. Neki su joj rekli da je u pitanju nedostatak kalcijuma, neki da je to nasledno, a neko da je to jednostavno krvni ugrušak."

"To je melanom!!! Nisam htela da je uplašim, ali sam joj rekla da mora kod lekara. Danas me je pozvala da mi kaže da je u pitanju veoma agresivan oblik melanoma koji se proširio na limfne čvorove. Njena prognoza nije dobra. Obratite pažnju na promene na noktima. Čudne promene često nisu razlog za brigu. Ali ponekad mogu biti znak veoma ozbiljnih bolesti. Pratite šta se dešava u donjem delu vaših noktiju – i na nogama i na rukama, posebno kod starijih osoba i vaših najmilijih koji su fizički nesposobni da primete ove promene. Rane dijagnoze mogu napraviti veliku razliku", rekla je Džin Skiner.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading