Žene širom SVETA su poludele za ovom dijetom: Rene Zelveger smršala neverovatnih 48 kilograma bez gladovanja

Vesti 22.12.2022 12:05 0

Transformacija bez odricanja od omiljene hrane

Žene širom SVETA su poludele za ovom dijetom: Rene Zelveger smršala neverovatnih 48 kilograma bez gladovanja

Printscreen/Youtube

Popularna glumica Rene Zelveger poznata je kao neko ko je kroz celu svoju karijeru imao velike oscilacije u kilaži: zbog nekih uloga je mršavila, a zbog drugih se gojila. 

Za ulogu u filmu o Bridžet Džouns, Rene je morala prvi put da se ugoji 15 kilograma, a drugi put i mnogo više te je kada je u svom životu dostigla vrhunac po pitanju kilaže, odlučila da smrša i tada skinula 48 kilograma.

 

 

Kada je pokušala da se ugoji zbog uloge, unosila je 4.000 kalorija dnevno što je duplo više od preporučene količine unetih kalorija za ženu.

 

 

Međutim, kada je rešila da smrša, počela je da praktikuje "Zona" dijetu koja utiče na poboljšanje celokupnog zdravlja organizma, a ne samo gubitak kilograma. 

 

 

Prilikom Zona dijete unose se ugljeni hidrati, proteini i masti u tačno određenom procentu – 40:30:30. Tako izbalansiranom ishranom postiže se takozvana „zona“ u kojoj je šećer u krvi stabilan, a nivo hormona uravnotežen.

Idealno je da svaki obrok sadrži 40 odsto ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masti. Razmak između obroka treba da bude najmanje pet sati. Doručak se jede najmanje sat vremena od buđenja i treba piti više od dva litra vode dnevno.

Jelovnik Zona dijete: 

Doručak: Heljdine palačinke sа sirom i jаbukom, mafin od brusnice i nаrаndže, omlet, pesto pita sa jajima i pršutom.

Ručаk: Piletinа nа žаru sa sаlаtom, piletinа nа žаru u Cezаr sаlаti, šef sаlаtа sа svežom jаbukom kao prilog.

Večerа: Pileće grudi, piletina sa pаrmezаnom i artičokama, svinjetina sa kiselim kupusom, punjene pаprike sа leblebijama.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading