Od jela koje je OBAVEZAN deo srpske trpeze skače PRITISAK i slabi srce: Doktor objasnio šta izaziva takve POSLEDICE

Vesti 23.11.2022 08:30 0

Doktor Andrej Bobrovski, ruski nutricionista i doktor medicinskih nauka, često daje savete koji se tiču pravilne ishrane kao i koje namirnice nam mogu naškoditi

Od jela koje je OBAVEZAN deo srpske trpeze skače PRITISAK i slabi srce: Doktor objasnio šta izaziva takve POSLEDICE

Printscreen/Youtube

 

Jedno od nezaobilaznih jela na gotovo svakoj trpezi jeste čorbica od mesa. Doktor Bobrovski otkrio je da upravo čorbica od bilo kojeg mesa može biti štetna po zdravlje ukoliko se pravilno ne konzumira.

- Dokazano je da su mnoge savremene bolesti povezane sa stalnom upotrebom zasićenih masnih kiselina, odnosno životinjskih masti - rekao je dr Bobrovski i objasnio je da misli na takve bolesti kao što su ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti, srčani i moždani udar.

On je otkrio i u čemu se zapravo krije tajna jednog od najpopularnijih jela, te istakao da redovno konzumiranje čorbice sa mesom neprimetno šteti srcu.

Prema mišljenju mnogih lekara, zasićene masne kiseline imaju negativan uticaj na zdravlje, te da se posledice mogu javiti u kasnijem životnom dobu budući da se na primer ateroskleroza razvija godinama, a da se pritom ne oseća.

Komentari (0)
Loading