Doktor Andrej Bobrovski, ruski nutricionista i doktor medicinskih nauka, otkrio je da čorbica od mesa, bilo kog, mogu da budu štetne po zdravlje.
Kako je objasnio, ako redovno jedete ovo domaće jelo povećavate rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.
- Dokazano je da su mnoge savremene bolesti povezane sa stalnom upotrebom zasićenih masnih kiselina, odnosno životinjskih masti - rekao je dr Bobrovski i objasnio je da misli na takve bolesti kao što su ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti, srčani i moždani udar.
Dr Bobrovski je skrenuo pažnju na opasnost od popularnog jela . A "tajna" se krije u tome što njegova redovna upotreba neprimetno šteti srcu. Činjenica je da se, prema rečima lekara, negativan uticaj zasićenih masnih kiselina na zdravlje ponekad primećuje prekasno, jer se, na primer, ateroskleroza razvija godinama, a da se pritom ne oseća.
Aleksandar
29.08.2022 16:28U kojem veku dotični lekar živi?! Govori o navodnoj štetnosti zasićenih masnih kiselina, o čemu se govorilo pre nekih 30 i više godina. Međutim, novija klinička ispitivanja su pokazala da to nema veze sa istinom. Pa se pitam, gde je dotični lekar živeo zadnjih 30 godina, kada očigledno nije upućen u novija istraživanja iz oblasti medicine?!