Posmatrajte svoje DLANOVE: Ako su CRVENI, to može da bude simptom ozbiljne BOLESTI

Vesti 29.07.2022 17:02 0

Stručnjaci upozoravaju da dugotrajno crvenilo dlanova može da bude rani znak bolesti masne jetre, što može da dovede do ozbiljnih komplikacija

Posmatrajte svoje DLANOVE: Ako su CRVENI, to može da bude simptom ozbiljne BOLESTI

Najžena

Dijagnoze bolesti jetre su sve češće zbog sve nezdravijeg načina života. Važno je da budete svesni manje uobičajenih znakova bolesti jetre - uključujući i onaj koji se pojavljuje na vašim rukama.

Stručnjaci upozoravaju da crvene dlanove mogu biti rani znak bolesti masne jetre. Previše masnoće u jetri može da izazve upalu i ožiljke, što može dovesti do ciroze, sprečavajući ovaj vredni organ da radi svoj posao. Otkazivanje jetre može uticati na mnoge organe u vašem telu. Akutna insuficijencija jetre može izazvati komplikacije kao što su infekcija, nedostatak elektrolita i krvarenje. Bez lečenja, i akutna i hronična insuficijencija jetre mogu na kraju dovesti do smrti. Znaci bolesti masne jetre mogu uključivati: otečen stomak, proširene vene, veće grudi od normalnih kod muškaraca, crvene dlanove i kožu i oči koje izgledaju žućkasto. Dlanovi koji pocrvene mogu biti posledica širenja kapilara, najmanjih krvnih sudova u telu. Koliko će postati crvena zavisi od toga koliko je teška osnovna bolest, prenosi Klix.ba.

Neki zdravstveni stručnjaci veruju da ovo crvenilo može da bude uzrokovano povišenim nivoom hormona i često može biti nasledno. Međutim, produženi crveni dlanovi mogu biti ozbiljan znak upozorenja na bolest masne jetre.

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading