U teretani je osetio da mu TRNU NOGE: Nekadašnjem BOKSERU analize su pokazale STRAVIČNE REZULTATE

Vesti 25.05.2023 21:36 0

Priča Engleza Marka Potera, koji je otkrio da ima karcinom stomaka u IV stadijumu, potresla je ceo svet

U teretani je osetio da mu TRNU NOGE: Nekadašnjem BOKSERU analize su pokazale STRAVIČNE REZULTATE

Printscreen/Youtube

Mark Poter je trener koji je u odličnoj kondiciji, dizao je i do 200 kg na treningu, a onda je odjednom osetio da mu trnu listovi na nogama.

Otišao je na dodatna ispitivanja tek kad je trnjenje počelo da se širi i kada je posumnjao da to ipak nije od napornog treninga.

Analize su pokazale stravičnu dijagnozu. Nekadašnjem bokseru je otkriven karcinom stomaka u poslednjoj fazi i prognoza je da će živeti još 18 meseci.

Šta je rak stomaka i kako je moguće da ga toliko kasno otkrijemo?

Rak stomaka se širi dugo i polako, a ne javlja se u crevima, već u tkivima koja oblažu stomak.

Markova žena, Hana, rekla je da je on u početku mislio kako mu je neki nerv uštinut. Međutim, rak se toliko raširio da je otišao i na kičmu, pa je trnjenje nerava upravo odatle i došlo.

Rani simptomi raka stomaka mogu biti i tegobe s varenjem, gubitak apetita i bol u trbušnoj duplji. Nažalost, mnogi pacijenti ih povežu sa nekim drugim gastro tegobama pa i ne dođu na pregled dok ne bude kasno.

Često podrigivanje, gubitak na težini i umor su takođe simptomi ove opake bolesti, a hitno se javite lekaru ako primetite bilo kakvu izbočinu na stomaku ili lokalizovan bol u nekom konretnom delu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading