Ko ne sme da jede jagode: Ako imate ovu dijagnozu, zaboravite na njih odmah

Jelena Vukelić Vesti 02.05.2024 11:28 1

Iako su idealna poslastica i osveženje, potrebno je da obratite pažnju na količinu koju konzumirate

Printscreen

Printscreen

Jagode su veoma ukusne i mogu da se konzumiraju u mnogo različitih kombinacija. Pored toga, veoma su korisne za imunitet i sadrže veliki broj vitamina. Međutim, mnogo ljudi nije sigurno koliko jagoda može da pojede u toku dana.

 

Jagode sadrže 60 grama vitamina C i bioaktivne supstance polifenole koji su snažni antioksidansi. Preporučuju se deci i odraslima koji pate od anemije, a sadrže i folnu kiselinu, vitamin E, provitamin A, vitamine B grupe, kao i minerale mangan, gvožđe, kalcijum i magnezijum.

Iako su idealna poslastica i osveženje, potrebno je da obratite pažnju na količinu koju konzumirate, pogotovo kada je reč o mlađoj deci koja mogu da imaju alergiju na ovo voće.

 

U galeriji pogledajte koje osobe treba da izbegavaju jagode

 

 

Nisu preporučljive ljudima koji imaju problema s viškom telesne težine ili visokim nivoima holesterola i triglicerida u krvi. Čak i ako nemate zdravstvenih problema, potrebno je obratiti pažnju na to koliko ćete ovog voća uneti u organizam na dnevnoj bazi, objavljeno je na sajtu  "Medical daily".

Lekari sa britanskog univerziteta Oksford preporučuju da ih konzumirate samo onoliko koliko može da vam stane u šaku, bez dodatka šećera i samo dva-tri puta sedmično između 17 i 19 sati poslepodne, navodi se na sajtu.

 

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)
Loading
PR
05.06.2023 16:58

Zašto???