Pored toga, odličan je i za ispiranje desni i usta i čisti krv od toksina, a efikasan je i u slučaju glavobolje i nadimanja.
Izuzetno je zdrav, a lako se priprema. Potrebna vam je suva mešavina listova, cveta i korena.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Period pripreme lekovitih sastojaka ljubičice poklapa se sa cvetanjem ove biljke. Cela biljka bere se u proleće, a koren se vadi u jesen.
Listovi i cvetovi se iseku makazama na sitne rezance ili beru, osuše na prozračnom mestu i potom izmrve između dlanova. Osušeno se čuva u dobro zatvorenim staklenim teglama, na hladnom i mračnom mestu.
Priprema:
Dve kašike suve mešavine listova, cvetova i korena ljubičice preliti sa 2, 5 dl hladne vode. Kad proključa, neka vri još dva, tri minuta. Potom ohladiti, procediti čaj i dodati kašiku meda.
U slučaju upale grla, ovaj čaj treba piti tri puta dnevno po jednu šolju.
BONUS VIDEO