Nema boljeg NAPITKA za čišćenje PLUĆA i alergije: Evo kako se sprema ČAJ od ljubičice, iznenadićete se koliko je BLAGOTVORAN!

Vesti 04.05.2022 08:00 0

Čaj od ljubičice pomaže kod bolesti disajnih organa poput akutnog i hroničnog bronhitisa, astme, pneumokonioze (bolest izazvana taloženjem prašine u plućima), infekcije disajnih organa, prehlade i gripa, kašlja i promuklosti.

Nema boljeg NAPITKA za čišćenje PLUĆA i alergije: Evo kako se sprema ČAJ od ljubičice, iznenadićete se koliko je BLAGOTVORAN!

Shutterstock

Pored toga, odličan je i za ispiranje desni i usta i čisti krv od toksina, a efikasan je i u slučaju glavobolje i nadimanja.

Izuzetno je zdrav, a lako se priprema. Potrebna vam je suva mešavina listova, cveta i korena.

Period pripreme lekovitih sastojaka ljubičice poklapa se sa cvetanjem ove biljke. Cela biljka bere se u proleće, a koren se vadi u jesen.

Listovi i cvetovi se iseku makazama na sitne rezance ili beru, osuše na prozračnom mestu i potom izmrve između dlanova. Osušeno se čuva u dobro zatvorenim staklenim teglama, na hladnom i mračnom mestu.

Priprema:

Dve kašike suve mešavine listova, cvetova i korena ljubičice preliti sa 2, 5 dl hladne vode. Kad proključa, neka vri još dva, tri minuta. Potom ohladiti, procediti čaj i dodati kašiku meda.

U slučaju upale grla, ovaj čaj treba piti tri puta dnevno po jednu šolju. 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading