Roštiljanje u prirodi s porodicom i društvom je neizbežno kada je u pitanju proslava Prvog maja. Ćevapi i pljeskavice su ono što većina najviše voli, ali tu su i različite vrste povrća.
Roštilj je nezamisliv bez dobre salate, a mnogima je prvi izbor ona od paradajza i krastavca. Međutim, nutricionisti upozoravaju da ova kombinacija nije preporučljiva.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Oni tvrde da se gube hranjivi sastojci, ali od presudnog značaja je i to što je vreme varenja veoma različito za ove dve vrste povrća. Paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari.
Na taj način može da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da izazove bolove, grčeve i nadutost.
Zato nutricionisti savetuju da u paradajzu i krastavcu uživamo odvojeno. Ipak, ne deluje ova primaljiva gastro kombinacija isto na sve. Ukoliko nemate osetljiv želudac, spadate u onu grupu srećkovića koji mogu da uživaju u ovom neodoljivom ukusu.
BONUS VIDEO