Nutricionisti UPOZORILI na hranu koju UVEK jedemo za PRVI MAJ: Izbegavajte OVO jelo u širokom luku, izaziva NADUTOST i bolove

Izvor: M. G. Vesti 01.05.2022 09:00 0

Dobro druženje, muzika i uskusna hrana, asocijacije su na proslavu Prvog maja.

Nutricionisti UPOZORILI na hranu koju UVEK jedemo za PRVI MAJ: Izbegavajte OVO jelo u širokom luku, izaziva NADUTOST i bolove

Shutterstock

Roštiljanje u prirodi s porodicom i društvom je neizbežno kada je u pitanju proslava Prvog maja. Ćevapi i pljeskavice su ono što većina najviše voli, ali tu su i različite vrste povrća.

Roštilj je nezamisliv bez dobre salate, a mnogima je prvi izbor ona od paradajza i krastavca. Međutim, nutricionisti upozoravaju da ova kombinacija nije preporučljiva.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Oni tvrde da se gube hranjivi sastojci, ali od presudnog značaja je i to što je vreme varenja veoma različito za ove dve vrste povrća. Paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari.

Na taj način može da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da izazove bolove, grčeve i nadutost.

Zato nutricionisti savetuju da u paradajzu i krastavcu uživamo odvojeno. Ipak, ne deluje ova primaljiva gastro kombinacija isto na sve. Ukoliko nemate osetljiv želudac, spadate u onu grupu srećkovića koji mogu da uživaju u ovom neodoljivom ukusu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)