Karanfilić je dobar za naše opšte zdravlje jer je njegov glavni sastojak eugenol, koji ima protivupalno dejstvo.
Sadrži dosta minerala kao što su: gvožđe, selen, kalcijum, magnezijum, fosfor, a sadrži i veliki broj vitamina među kojima je ima najviše E, C, B6, K i forlnom kiselinom, riboflavinom i niacinom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sve što treba da uradite jeste da ga konzumirate na ovaj način:
Sipajte pet grama karanfilića u staklenu flašu pa je zatvorite. Obavezno je ostavite na tamnom mestu na sobnoj temperaturi, da odstoji šest dana.

unsplash
Sipajte karanfilić u staklenu flašu vode, pa je zatvorite. Ostavite na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, da odstoji oko pet dana.
Vodu kasnije procediti i konzumirati je samo ujutru na prazan stomak.
Karanfilić je dobar za snižavanje holesterola i krvog pritiska, a poboljšava i rad creva, te ubrzava metabolizam.
Konzumiranje ove vode, pomoći će vam da održite i vratite zdravlje i kilažu svedete na željeni broj.