Karanfilić je dobar za naše opšte zdravlje jer je njegov glavni sastojak eugenol, koji ima protivupalno dejstvo.
Sadrži dosta minerala kao što su: gvožđe, selen, kalcijum, magnezijum, fosfor, a sadrži i veliki broj vitamina među kojima je ima najviše E, C, B6, K i forlnom kiselinom, riboflavinom i niacinom.
Sve što treba da uradite jeste da ga konzumirate na ovaj način:
Sipajte pet grama karanfilića u staklenu flašu pa je zatvorite. Obavezno je ostavite na tamnom mestu na sobnoj temperaturi, da odstoji šest dana.
Sipajte karanfilić u staklenu flašu vode, pa je zatvorite. Ostavite na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, da odstoji oko pet dana.
Vodu kasnije procediti i konzumirati je samo ujutru na prazan stomak.
Karanfilić je dobar za snižavanje holesterola i krvog pritiska, a poboljšava i rad creva, te ubrzava metabolizam.
Konzumiranje ove vode, pomoći će vam da održite i vratite zdravlje i kilažu svedete na željeni broj.