Čudesan PRIRODNI SOK pomaže kod GRČEVA i TOPI kilograme: Za 5 dana izbacite 3 LITRA viška vode iz tela

Izvor: M. G. Vesti 08.04.2022 15:38 0

Sirov sok od ove biljke je jedan od najjačih sokova.

Čudesan PRIRODNI SOK pomaže kod GRČEVA i TOPI kilograme: Za 5 dana izbacite 3 LITRA viška vode iz tela

Shutterstock

Ovaj sok od 3 sastojka ubrzava sagorevanja kalorija, pomaže kod izbacivanje viška vode iz tela, čisti organizam od toksina, hrani vaše telo vitaminima i mineralima, pomaže kod problema s bešikom i kod grčeva, a uz to za pet dana s njime možete biti lakši za 3 kg.

Uzroci zadržavanja vode

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

- dugo stajanje ili sedenje (sedilački ili stajački poslovi ili odlazak na putovanje i razgledanje – uslovi koje ne možemo promeniti)

- loša ishrana (veliki unos slane hrane, masne i slatke; so je materija na koju se veže voda)

- niski unos tečnosti tokom dana

- toplo vreme – česti uzrok natečenih nogu i zglobova

- PMS – pre same menstruacije žene često čini otečenima

- hronične bolesti (bolesti bubrega i artritis)

Diuretici

Diuretici pomažu u izbacivanju vode i toksina iz organizma putem urinarnog trakta. Priroda nam je podarila određene namirnice koje možemo koristiti u ovu svrhu, a delimo ih na prirodne diuretike, namirnice bogate kalijumom i biljke s velikim udelom vode.

Čudesan PRIRODNI SOK pomaže kod GRČEVA i TOPI kilograme: Za 5 dana izbacite 3 LITRA viška vode iz tela

unsplash

 

Peršun

Sirov sok od peršuna jedan je od najjačih sokova. Ne sme se nikad odjednom uzimati u većim količinama od 30 do 60 grama, pa i kada se meša s velikim količinama soka od šargarepe ili soka od nekog drugog povrća, kao što je npr. celer, zelena salata ili spanać. Udeo soka od peršuna ne sme nikad biti prevelik u odnosu na količinu ostalih sokova.

Sirov sok od peršuna ima svojstva koja su vrlo važna za izmenu kiseonika u organizmu, kao i za normalno funkcionisanje nadbubrežne žlezde i štitne žlezde. Životne materije u peršunu nalaze se u takvom međusobnom odnosu da pomažu održavanje zdravog slanja u krvnim sudovima, naročito u kapilarima i arterijama.

Peršun je izvrsna hrana za urogenitalne organe. Od velike je pomoći kao lek protiv kamenca u bubrezima i bešici, protiv albuminurije (izlučivanja belančevine u mokraći), upale bubrega i drugih bubrežnih bolesti. S velikim uspehom primenjuje se i kod vodene bolesti.

Osim toga, delotvoran je protiv svih bolova povezanih s očima i očnim nervima. Slabe oči, rožnjača, siva mrena, upala očne spojnice, upala očiju u svim stadijumima i proširenje zenica efikasno se leče ako se pije sirov sok od peršuna pomiješan sa sokom od šargarepe i kombinacijom sokom od šargarepe, celera i endivije.

Nikad nemojte piti prevelike količine čistog sirovog soka od peršuna, jer se radi o tako jakoj koncentraciji koja bi mogla da uzrokuje smetnje nervnog sistema. Ali je zato od velike koristi, ako se uzima pomešan s drugim sokovima.

Strogo uzevši peršun pripada grupi biljaka iz porodice štitara, odatle njegovo jako, koncentrovao delovanje. Primenjuje se s velikim uspehom kod ublažavanja grčeva kod menstruacije, pomešan sa sokom od cvekle ili s mešavinom soka od cvekle, šargarepe i krastavaca.

Čudesan PRIRODNI SOK pomaže kod GRČEVA i TOPI kilograme: Za 5 dana izbacite 3 LITRA viška vode iz tela

Shutterstock

 

Grčevi kao posledica menstrualnih tegoba ublažuju se ispijanjem te mešavine, a često i nestaju, ako su iz jelovnika izbačeni proizvodi sa skrobom i šećerom.

Korisni saveti

– Sveži peršun je bolji od suvog. Ako morate kupiti suvi peršun, birajte onaj iz organskog uzgoja.

– Birajte peršun sa lišćem tamno-zelene boje. Izbegavajte grane koje imaju žućkastu boju ili koje su uvenule, to je znak da su stare ili oštećene.

– Sveži peršun možete čuvajte u frižideru, u plastičnoj kesi. Ako je peršun uvenuo, pošpricajte ga sa malo vode, pre nego što ga stavite u frižider.

Recept za sok

Sastojci:

- 1 manja veza neprskanog svežeg lista peršuna

- 1 neprskani limun

- 1 čaša vode (2-3 dl)

Priprema:

Operite dobro peršun, oljuštite limun i stavite ih u sokovnik. Iscedite u sok i u njega dodajte oko 2-3 dl vode. Ako nemate sokovnik, iscedite limun i pomešajte sa vrlo sitno nasjeckanim peršunom i u to dodajte vodu i tako popijte.

Primena:

Ukus nije “rajski”, ali je podnošljiv. Ako ga ne možete piti ovakvog, dodajte malo stevije, meda ili javorovog sirupa. Sok bi trebalo piti svako jutro na prazan želudac i to samo pet dana. Potom je potrebno napraviti pauzu deset dana. Nije preporučljivo za trudnice i dojilje.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)