Uvodne napomene: nije dozvoljeno unošenje alkoholnih pića, namirnice se moraju uzimati propisanim redom (ne sme da se izostavi ni jedna) i namirnice se mogu uzimati tople ili hladne – kako vam odgovara.
Vreme trajanja dijete i šta možete očekivati: Dijeta traje 15 dana (3 ciklusa od po 5 dana), a prosečan gubitak težine po završetku dijete je oko 7 kg.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Plan ishrane
1. dan
Doručak (isti tokom svih 15 dana):
– 1 pomorandža (ili 1/2 grejfruta, čaša nezaslađene limunade od pola limuna, a u letnjim mesecima može i 1 kruška ili parče lubenice),
– 1 dvopek i
– 1 šolja čaja ili kafe bez šećera.
Ručak:
1 pomorandža,
1 kuvano jaje,
kisela pavlaka
Večera:
2 paradajza (ili 2 dl kuvanog paradajza),
2 kuvana jajeta,
1/2 zelene salate (ili 1 krastavac)
2. dan
Ručak:
1 pomorandža,
1 jaje,
1 kisela pavlaka,
2 dvopeka
Večera:
125 grama mlevene junetine,
1 paradajz,
1 pomorandža,
1 dvopek,
1 šolja čaja ili kafe.
3. dan
Ručak:
1 pomorandža,
1 kuvano jaje,
1 kisela pavlaka,
1 glavica salate (ili 2 krastavca),
napici bez šećera.
Večera:
125 grama mlevenog mesa,
1 pomorandža,
1 dvopek,
1 šolja kafe ili čaja.
4. dan
Ručak:
125 grama kravljeg sira,
1 paradajz (ili 1 dl kuvanog paradajza),
1 dvopek
Večera:
125 grama mlevenog mesa,
2 paradajza,
1 jabuka,
1 dvopek
5. dan
Ručak:
200 grama kuvanog mesa ili ribe,
1 paradajz,
1 dvopek
Večera:
1/2 kg kuvanog povrća (šargarepa, grašak, krompir),
1 jaje,
1 paradajz
Šta posle?
Posle petog dana vratiti se na prvi dan i ciklus ponoviti još 2 puta (dakle, ukupno trajanje dijete je 15 dana). Da bi dijeta imala dugoročne efekte trebalo bi posle nje upražnjavati 1 dijetni dan nedeljno sa sledećim jelovnikom:
Doručak:
1 čaša limunade bez šećera
Ručak:
1 jabuka,
1 dvopek.
Večera:
1 jaje,
1 paradajz,
1 dvopek.
BONUS VIDEO