Jagode su popularno letnje voće, mnogima omiljeno. Bogate su vitaminima, jačaju imunitet i sadrže moćne antioksidanse, poput polifenola i vitamina C. Takođe su korisne za osobe koje pate od anemije, jer sadrže folnu kiselinu, gvožđe, mangan i druge korisne minerale i vitamine.
Međutim, konzumaciju jagoda treba ograničiti, posebno kod:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- osoba koje imaju povišen holesterol ili trigliceride.
- dece (zbog mogućih alergija)
- osoba sa viškom kilograma.
Prema sajtu "Medical Daily", čak i potpuno zdrave osobe ne bi trebalo da preteruju sa količinom jagoda koje pojedu. Lekari sa Univerziteta Oksford preporučuju da se jagode jedu u umerenim količinama – onoliko koliko stane u šaku, bez dodatnog šećera, i to 2-3 puta nedeljno.
Video: