Šta je metoda 12-3-20?! Zbog ovih BROJEVA zavolećete VEŽBANJE i TRENING!

Najžena Vesti 18.08.2021 20:22 0

Traka za trčanje mnogima je noćna mora i uglavnom se niko ne veseli kada dođe vreme za taj deo treninga. Ipak, zahvaljujući TikToku, ova sprava bi uskoro mogla postati vaša najbolja prijateljica

Šta je metoda 12-3-20?! Zbog ovih BROJEVA zavolećete VEŽBANJE i TRENING!

Shutterstock

Naime, 12-3-20 fitnes trend je sasvim novi način vežbanja koji će zavoleti čak i oni koji baš i nisu fanovi trčanja. Da, dobro ste pročitali!

A evo i o čemu se radi.

12-3-30 fitnes trend

U pitanju je trčanje na traci koje uključuje određen redosled vežbi. Naime, isprva, potrebno je trčati 12 minuta brzinom od 3 milje na sat (4 km na sat) pa onda sledi šetanje u trajanju od 30 minuta, prenosi Stil.

Sam koncept osmislila je infuelnserka Lauren Giraldo, koja je još 2019. godine na Jutjubu lansirana ovaj trend. Međutim, tek je sada, preko TikToka, on postao planetarno popularan.

Plašila sam se teretana i nisam bila motivisana. Onda sam osmislila ovaj tip trčanja na traci - priznala je Lauren i dodala da je zahvaljujući ovom načinu vežbanja smršala 13 kilograma.

Veliki broj ljudi nakon gledanja ovog videa

Ali da li je 12-3-30 dobar način vežbanja?

Ovaj trend fokusira se na šetanje, a šetanje je sjajan trening niskog inteziteta. Na ovaj način jačamo kosti i mišiće, pobošljavamo ravnotežu i koordinaciju pokreta.

Pored toga što se možete oprobati na traci za trčanje, ovaj trend pogodan je i za treninge na otvorenom.

Naravno, neće svima prijati, jer neko jednostavno ne voli da trči (ili ne sme, iz zdravstvenih razloga), pa se nemojte forsirati.

Pogledajte kako izgleda trening, kao i njegove rezultate:

Komentari (0)
Loading