Osobama koje imaju preko 50 godina preporučuju se sokovi od povrća, kako bi uneli u organizam sve neophodne hranljive sastojke i smanjili rizik za bolesti povezane sa starenjem.
Sok od kelja
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Istraživanje objavljeno u časopisu „Biomedical and Environmental Sciences“ pokazalo je da se kod muškaraca koji su pili sok od kelja tri meseca snizio nivo lošeg holesterola, a povećao nivo dobrog koji je važan za zdravo srce. U kelju se nalaze i sastojci koji regulišu varenje, a odličan je i za jačanje imuniteta. Napravite sok tako što ćete izblendirati nekoliko listova kelja sa jednom jabukom.
Sok od pšenične trave
Pšenična trava je bogata proteinima, vlaknima, vitaminima C, E, K, A, B. Zato čuva zdravlje kostiju, održava mišićnu masu, odlična je za snižavanje holesterola, poboljšava krvnu sliku, štiti od dijabetesa. Možete da kupite prah pšenične trave i da napravite sok ili da gajite pšenicu u saksiji i da u blenderu pravite sok.
Sok od brokolija
Brokoli je odličan izvor antioksidanata, kalcijuma i magnezijuma koji su važni za zdravlje zuba, kostiju, nervnog sistema i pomažu u regulisanju pritiska. Da bi organizam bolje iskoristio sastojke iz brokolija treba ga prokuvati 3-4 minuta. Zatim ga izblendirajte sa jabukom i pola limuna i popijte sok.
Video: