Prema rečima gastroenterologa, Elene Urazakove, prvi obrok u danu mora biti uravnotežen i sadržati sve potrebne nutrijente za pravilno funkcionisanje organizma. Ona je podelila tri najprikladnija jela koja bi mogla postati vaš savršen doručak.
Omlet s povrćem i tost sa avokadom
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Preporučuje omlet od dva jaja s povrćem i tost sa avokadom. Ovaj doručak je bogat belančevinama, zdravim mastima i vlaknima koji će vam obezbediti energiju tokom jutra. Za omlet je potrebno pripremiti spanać, paradajz i začinsko bilje, a kao dodatak se poslužuje integralni tost i avokado. Uz to, gastroenterolog savetuje šolju zelenog čaja ili kafe bez šećera kako bi doručak bio što zdraviji.

Shutterstock
Heljdina kaša s bobičastim voćem
Druga opcija koju preporučuje je heljdina kaša sa bobičastim voćem i orašastim plodovima. Heljdu možete kuvati u vodi ili mleku, a zatim dodati bobice poput malina i borovnica, kao i orašaste plodove poput badema ili oraha. Ovaj doručak je bogat vlaknima i antioksidansima koji pomažu u podizanju energije i poboljšanju zdravlja sistema za varenje.
Sveži sir sa medom i voćem
Treća opcija je sveži sir sa medom i voćem. Preporučuje se nemasni sveži sir koji se može pomešati sa medom, dok za dodatni ukus i nutritivne vrednosti možete dodati sveže voće ili bobice. Za još hranljiviji doručak možete dodati lanene ili čija semenke koje su bogate omega-3 masnim kiselinama i vlaknima.
Video: