Ljuske belog luka možete staviti u zamrzivač. Mnogi stručnjaci se slažu da ljuska sadrži više korisnih materija nego sam beli luk. Kada koristite ljusku belog luka, važno je da bude organska, kako biste izbegli unos pesticida.
Koristite je u jelima
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Ljuske možete koristiti u supama, jednostavno ih dodajte u supu i skuvajte, a zatim ih izvadite. Ako želite blaži ukus, stavite samo kašičicu ili dve ljuski, a za jači ukus možete staviti i celu šaku. Možete napraviti supu samo od ljuski, koja je gotova za 10-15 minuta. Tečnost od ove supe možete koristiti za kuvanje pirinča, razne soseve ili kao supu sa rezancima ili knedlama. Stavljajte ih i u gulaš, pasulj, povrće.
Skuvajte čaj
Napitak od ljuski pomoći će vam da ublažite kašalj, ojačati imunitet, pročistiće krvne sudove a poboljšaće i lepotu vaše kože. Zakuvajte litar vode pa u nju dodajte jednu šaku ljuski belog luka. Ostavite da odstoji 6-8 sati jer se napitak pije hladan. Preporučuje se svaki dan popiti 4 čaše ovog napitka tokom mesec dana. Primetićete odlične promene u svom organizmu.
Napomena: Pre upotrebe napitka, posavetujte se sa nutricionistom ili lekarom.
Video: