Orada, losos, škarpina su najčešće na stolovima ljudi, a nutricionisti sve više ističu manju, ali jednako nutritivnu ribu - skušu. Ova riba, koja je često zapostavljena, nudi brojne zdravstvene prednosti i predstavlja odličnu alternativu skupljim vrstama ribe.
Dobra za srce i kosti
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Skuša je plava riba bogata omega-3 masnim kiselinama koje su ključne za zdravlje srca. Omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od srčanih bolesti, poboljšavaju cirkulaciju i mogu imati protivupalno delovanje. Takođe, skuša je bogata visokokvalitetnim proteinima, što je čini idealnom za one koji žele održati ili povećati mišićnu masu.
Pored toga, nutricionisti ističu i sadržaj vitamina i minerala u skuši. Ova riba je dobar izvor vitamina D, koji je neophodan za zdravlje kostiju i imunološki sistem, kao i vitamina B12, koji je potreban za pravilno funkcionisanje nervnog sistema. Sadrži i minerale poput selena i fosfora.
Cena je svima pristupačna
Skuša je takođe jeftinija u odnosu na druge popularnije ribe, poput lososa i brancina, pa je dostupna većem broju ljudi i može češće da se nađe na jelovniku. To omogućava uživanje u njenim prednostima bez velikog opterećenja kućnog budžeta.
Video: