Najzdravija riba, a svima pristupačna: Ovu vrstu nutricionisti preporučuju za srce i kosti

Vesna Vukadinović Vesti 03.03.2025 08:20 0

Ljudi je retko jedu, iako je veoma pristupačna, jer misle da su druge ribe zdravije.

riba

Shutterstock

Orada, losos, škarpina su najčešće na stolovima ljudi, a nutricionisti sve više ističu manju, ali jednako nutritivnu ribu - skušu. Ova riba, koja je često zapostavljena, nudi brojne zdravstvene prednosti i predstavlja odličnu alternativu skupljim vrstama ribe.

Dobra za srce i kosti

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Skuša je plava riba bogata omega-3 masnim kiselinama koje su ključne za zdravlje srca. Omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od srčanih bolesti, poboljšavaju cirkulaciju i mogu imati protivupalno delovanje. Takođe, skuša je bogata visokokvalitetnim proteinima, što je čini idealnom za one koji žele održati ili povećati mišićnu masu.

Pored toga, nutricionisti ističu i sadržaj vitamina i minerala u skuši. Ova riba je dobar izvor vitamina D, koji je neophodan za zdravlje kostiju i imunološki sistem, kao i vitamina B12, koji je potreban za pravilno funkcionisanje nervnog sistema. Sadrži i minerale poput selena i fosfora.

Cena je svima pristupačna

Skuša je takođe jeftinija u odnosu na druge popularnije ribe, poput lososa i brancina, pa je dostupna većem broju ljudi i može češće da se nađe na jelovniku. To omogućava uživanje u njenim prednostima bez velikog opterećenja kućnog budžeta.

Video:

 

 

Komentari (0)