Najzdravija riba, a svima pristupačna: Ovu vrstu nutricionisti preporučuju za srce i kosti

Vesna Vukadinović Vesti 03.03.2025 08:20 0

Ljudi je retko jedu, iako je veoma pristupačna, jer misle da su druge ribe zdravije.

riba

Shutterstock

Orada, losos, škarpina su najčešće na stolovima ljudi, a nutricionisti sve više ističu manju, ali jednako nutritivnu ribu - skušu. Ova riba, koja je često zapostavljena, nudi brojne zdravstvene prednosti i predstavlja odličnu alternativu skupljim vrstama ribe.

Dobra za srce i kosti

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Skuša je plava riba bogata omega-3 masnim kiselinama koje su ključne za zdravlje srca. Omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od srčanih bolesti, poboljšavaju cirkulaciju i mogu imati protivupalno delovanje. Takođe, skuša je bogata visokokvalitetnim proteinima, što je čini idealnom za one koji žele održati ili povećati mišićnu masu.

Pored toga, nutricionisti ističu i sadržaj vitamina i minerala u skuši. Ova riba je dobar izvor vitamina D, koji je neophodan za zdravlje kostiju i imunološki sistem, kao i vitamina B12, koji je potreban za pravilno funkcionisanje nervnog sistema. Sadrži i minerale poput selena i fosfora.

Cena je svima pristupačna

Skuša je takođe jeftinija u odnosu na druge popularnije ribe, poput lososa i brancina, pa je dostupna većem broju ljudi i može češće da se nađe na jelovniku. To omogućava uživanje u njenim prednostima bez velikog opterećenja kućnog budžeta.

Video:

 

 

Komentari (0)