Sokovi od povrća su veoma korisni, jer omogućavaju da unesete u organizam neophodne hranljive sastojke i smanjite rizik za bolesti povezane sa starenjem, kao što su visok holesterol, pritisak, dijabetes, problemi sa zglobovima.
Sok od kelja
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Istraživanje objavljeno u časopisu „Biomedical and Environmental Sciences“ pokazalo je da se kod muškaraca koji su pili sok od kelja tri meseca snizio nivo lošeg holesterola, a povećao nivo dobrog koji je važan za zdravo srce. U kelju se nalaze i sastojci koji regulišu varenje, a odličan je i za jačanje imuniteta. Napravite sok tako što ćete izblendirati nekoliko listova kelja sa jednom jabukom.
Sok od brokolija
Brokoli je odličan izvor antioksidanata, kalcijuma i magnezijuma koji su važni za zdravlje zuba, kostiju, nervnog sistema i pomažu u regulisanju pritiska. Da bi organizam bolje iskoristio sastojke iz brokolija treba ga prokuvati 3-4 minuta. Zatim ga izblendirajte sa jabukom i pola limuna i popijte sok.
Video: