Volite tunjevinu, ali vam teško ,,padne": Jednostavno po njoj pospite 1 namirnicu iz kuhinjskog ormarića, ublažite ukus za čas

Izvor: Ana Klikovac Vesti 01.02.2025 20:32 0

Ovaj dodatak će vam pomoći da postavite hrskaviji, sočniji glavni obrok na tanjire...

tunjevina

Shutterstock

Iako je konzerva tunjevine bogata proteinima i zdravim, ovaj riblji proizvod nosi i prepoznatljiv ukus koji nije za svaku nepca. Čak i sa svim varijacijama sastojaka koje možete koristiti za pravljenje salate od tunjevine, jak riblji ukus može lako da zaseni najjednostavniji recept za salatu od tunjevine ili sendvič, ostavljajući one koji jedu da pomere nedovršene tanjire sa strane.

Od majoneza i začina do kapara i sveže iseckanog bilja, može biti potrebno mnogo sastojaka kako bi se unapredila osnovna porcija tune iz konzerve.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Tunjevina

Shutterstock

 

Na sreću, kašičica šećera može pomoći da tuna bude lakša za konzumiranje i možda će vas čak naterati da želite još. Iako zvuči jednostavno, dodavanje prstohvata šećera u vašu konzerviranu tunu može pomoći da se umanje oštri ukusi po kojima je tuna poznata — ali ne uvek voljena — dok drugi sastojci u vašim receptima za salatu i sendviče mogu doći do izražaja.

Povećavanje ukusa slatkoćom

Na isti način na koji dodavanje slatkih rotkvica ili kiselih krastavaca u vaše recepta sa tunom može dati osvežavajući, kiselkasti ukus, dodavanje šećera u tunjevinu može ublažiti vašu sledeću začinjenu salatu od tunjevine i učiniti je uživanjem i za one koji nisu fanovi tunjevine.

šećer

Shutterstock

 

Ako korišćenje konzervirane tune nije vaš stil, pokušajte da pospite malo šećera na sledeći file ribe koji pripremate kod kuće. Ovaj dodatak će vam pomoći da postavite hrskaviji, sočniji glavni obrok na tanjire, a ukus će vas ubediti da probate i druge recepte sa tunom obogaćenom šećerom.

Kada se budete zabavljali sa dodavanjem običnog šećera u svoje riblje recepte, pokušajte koristiti smeđi šećer da unesete toplu, karamelizovanu slatkoću u svoja jela sa tunjevinom.

sirće

Shutterstock

 

Ako pokušavate da izbegnete šećer u svojoj ishrani, umesto toga možete koristiti malo melase, ili odabrati gušći, slatki balzamiko da prelijete svoje tanjire sa salatom od tune. Sa ovim trikovima ćete moći da uživate u obroku sa tunjevinom koji podseća na gurmanski užitak, ističe Tasting Table.

 

 

 

Bonus video:

Komentari (0)