Voće je pravo bogatstvo prirode, prepuno vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa koji imaju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja.
Uvođenjem raznovrsnog voća u svakodnevnu ishranu jačamo imunitet, poboljšavamo varenje, povećavamo nivo energije i doprinosimo lepšem izgledu kože. Osim što je zdravo, voće je i osvežavajuće, prirodno slatko i idealan izbor za lagani međuobrok ili zdravu zamenu za industrijske slatkiše.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Bilo da se povremeno borite s nadutošću, zatvorom ili jednostavno želite održati zdravlje creva, uvođenje određenih vrsta voća u vaš dnevni jelovnik može učiniti veliku razliku.
Jabuke su jedna od najboljih vrsta voća za varenje zbog visokog sadržaja vlakana, posebno topivih vlakana poznatih kao pektin. Ova vlakna pomažu u regulisanju rada creva, omekšavaju stolicu i sprečavaju zatvor.

Shutterstock
Studija objavljena u "Journal of Research in Medical Sciences" navodi da protivupalni učinak jabuka pomaže u smanjenju rizika od razvoja gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB), stanja u kojem želudačna kiselina teče nazad u jednjak, uzrokujući gorušicu. Jabuke takođe sadrže antioksidanse i vitamine koji pridonose celokupnom zdravlju creva, piše Healthline.
Bonus video: