Voće je pravo bogatstvo prirode, prepuno vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa koji imaju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja.
Uvođenjem raznovrsnog voća u svakodnevnu ishranu jačamo imunitet, poboljšavamo varenje, povećavamo nivo energije i doprinosimo lepšem izgledu kože. Osim što je zdravo, voće je i osvežavajuće, prirodno slatko i idealan izbor za lagani međuobrok ili zdravu zamenu za industrijske slatkiše.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Bilo da se povremeno borite s nadutošću, zatvorom ili jednostavno želite održati zdravlje creva, uvođenje određenih vrsta voća u vaš dnevni jelovnik može učiniti veliku razliku.
Jabuke su jedna od najboljih vrsta voća za varenje zbog visokog sadržaja vlakana, posebno topivih vlakana poznatih kao pektin. Ova vlakna pomažu u regulisanju rada creva, omekšavaju stolicu i sprečavaju zatvor.

Shutterstock
Studija objavljena u "Journal of Research in Medical Sciences" navodi da protivupalni učinak jabuka pomaže u smanjenju rizika od razvoja gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB), stanja u kojem želudačna kiselina teče nazad u jednjak, uzrokujući gorušicu. Jabuke takođe sadrže antioksidanse i vitamine koji pridonose celokupnom zdravlju creva, piše Healthline.
Bonus video: