Pamela Anderson, iako u 57. godini, izgleda kao da je u dvadesetima zahvaljujući jednostavnim, ali efikasnim pravilima mršavljenja. Nakon uživanja u novogodišnjim praznicima, ona preporučuje nekoliko saveta za brzi povratak u balans.
Jedan od ključnih saveta je redovna ishrana – doručak bi trebalo da bude unesen u roku od sat vremena od buđenja, a obroci treba da se rasporede na 3-5 sati, čime se regulišu nivo šećera i insulina, a apetit postaje stabilniji.
Takođe, važno je piti puno vode (8-10 čaša dnevno) jer ona smanjuje apetit i pomaže eliminaciji viška natrijuma.
Iako su ugljeni hidrati često na meti, Pamela savetuje da ih ne izbacujete potpuno. Umesto toga, treba ih smanjiti i birati zdrave izvore, poput kvinoe, ječma i divljeg pirinča, kao i dodavati zdrave masti (npr. maslinovo ulje, avokado, bademi).
Pamela takođe ističe da je važno prilagoditi ishranu individualnim potrebama i konsultovati se sa stručnjakom, a fokusirati se na zdravu, biljnju hranu poput povrća, voća, orašastih plodova i pasulja. Preporučuje smanjenje konzumiranja visokokaloričnih namirnica poput brze hrane i grickalica.
Stres i nedostatak sna mogu takođe izazvati želju za nezdravom hranom, pa Pamela savetuje 7-9 sati sna svake noći.
Kao dodatak, ona preporučuje i omiljenu salatu, koja je deo njene uobičajene ishrane, kao efikasan način za mršavljenje, posebno nakon prazničnih uživanja u masnoj i skrobnoj hrani.
Sastojci:
- kapari - 1 tegla
- zelena jabuka - 2 kom
- zelenilo celera - 1 komad
- svež peršun - veza
- limunova kora
- Limunov sok
- malo jabukovog sirćeta
- maslinovo ulje - po ukusu
- so
- mleveni crni biber
Priprema:
- Zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri i pržite kapare do zlatno smeđe boje (2 minuta).
- Oguljene jabuke i celer isecite na male kockice.
- Dodajte peršun, kapar, limunovu koricu, so i biber.
- Pomešajte jabukovo sirće, limunov sok i malo maslinovog ulja. Dobijeni preliv dodajte ostalim sastojcima.
- Podeliti salatu na porcije i dodati kapare.
Bonus video: