Čorba koja pomaže kod alergije na polen: Pročišćava disajne organe, ublažava kijanje i curenje nosa

Vesti 27.10.2024 11:02 0

Čorba od lekovite biljke deluje pozitivno na simptome alergije, kao što su suzenje očiju, curenje nosa i kijanje.

čorba

Shutterstock

U jesen ambrozija proizvodi veliku količinu polena, a sa njim i probleme velikom broju ljudi koji pate od alergija. Za ovu vrstu alergije ne postoji lek, ona ne ugrožava organizam, ali su simptomi uporni i dosadni. Na sreću, mogu se ublažiti korišćenjem biljaka koje su pune vitamina i minerala i ublažavaju simptome, kao što su kijanje, suzenje očiju i curenje nosa koji su izazvani polenom.

Kako se pravi čorba

Naravite čorbu koja će ublažiti alergiju na polen. Skuvajte po jednu neoljuštenu glavicu crnog i belog luka. Posle 5 minuta kuvanja, dodajte po 1 šolju iseckanog lišća koprive i stabljike celera, vodu da sve prekrije i kuvajte oko 15 minuta. Začinite vinskim sirćetom, biberom i solju po ukusu. Oljuštite luk, vratite u čorbu i jedite toplo. Po želji, u čorbu možete dodati šargarepu, zelen, krompir.

Kopriva jača organizam

Poznato je od davnina da je kopriva odlična za jačanje organizma. Ona je bogata vitaminom C i gvožđem koji jačaju imunitet i pomažu telu da se odbrani od bolesti. Beli luk deluje kao antibiotik, a crni pročišćava disajne organa.

Čaj od koprive

Ako nemate vremena da kuvate čorbu, od koprive možete da napravite čaj koji će takođe delovati blagotvorno na organizam i ublažiti simptome alergije na polen. U šolju od 200 ml prokuvale vode, stavite jednu kašičicu suvih listova koprive, poklopite i stavite da stoji 15 minuta. Procedite i popijte. Ako želite, možete da dodate malo limuna za lepši ukus.

.

Video:

 

@najzena.rs Neka nam se smeju, mi uživamo! Beograđanke u penziji igraju balet prvi put u životu! #najžena #žena #viral #viralvideos #fypシ゚ #viraltiktok #fyp #foryoupage #zena ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading