Ishrana može igrati ključnu ulogu u upravljanju ovom bolešću: Doktorka otkrila koje namirnice treba da jedete da ne biste razvili ove neželjene simptome

Nedeljko Tišanović Vesti 14.10.2024 20:51 0

Korisni saveti...

povrće

Shutterstock

Mnogi ljudi pate od dijabetesa, a pravilna ishrana igra ključnu ulogu u upravljanju ovom bolešću. Doktorka Megi Pauers je istakla koje namirnice mogu pomoći u kontroli šećera u krvi.

Na prvom mestu su lisnato, zeleno povrće, posebno spanać. Osim toga, preporučuje i kupus, kao i namirnice bogate proteinima kao što su jogurt, sveži sir, jaja, nemasno meso i puter od kikirikija.

Dr Pauers takođe sugeriše da dijabetičari mogu piti voćnu vodu koju sami pripreme dodavanjem limuna ili krastavca u običnu vodu, koja se zatim ostavi da odstoji 24 sata.

Važno je napomenuti da su simptomi dijabetesa često neprimetni na početku bolesti. Najčešći simptomi uključuju pojačanu žeđ, suva usta, nagli gubitak težine, učestalo mokrenje, pojačanu glad, umor i iscrpljenost.



Bonus video:

 

@najzena.rs Nevenku je snaja smrtno uvredila tokom ručka! Evo šta joj je uradila #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading