Čajevi za snižavanje visokog pritiska: Doktor tvrdi da će ova 3 topla napitka brzo rešiti problem

Vesti 02.10.2024 16:46 0

Mnogi topli napici, poput biljnih čajeva, imaju umirujuća svojstva koja pomažu u snižavanju pritiska.

žena

Shutterstock

Postoje biljni čajevi koji smanjuju stres i umiruju, pa na prirodan način snižavaju krvni pritisak. Doktor Ralf Valdo otkrio je tri čaja koja su odlična u tome.

Zeleni čaj

Zeleni čaj poznat je po tome što sadrži katehine, moćne antioksidante koji poboljšavaju cirkulaciju krvi i doprinose zdravlju srca. Takođe, sadrže L-teanin, koji je poznat po svojim umirujućim svojstvima. "Zeleni čaj sadrži teanin koji pomaže u snižavanju krvnog pritiska i deluje protiv anksioznosti", kaže doktor za „She Finds“.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice opušta i smanjuje anksioznost, pa je odličan topli napitak za ispijanje pre spavanja. "Čaj od kamilice poznat je po svojim umirujućim svojstvima. Sadrži apigenin, antioksidant koji se veže na određene receptore u mozgu, što vas čini pospanim i smanjuje nesanicu. Topla šoljica čaja od kamilice pre spavanja može sniziti krvni pritisak i nivo anksioznosti", objašnjava lekar.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira i kurkume sadrži protivupalne sastojke koji mogu pomoći u snižavanju krvnog pritiska. "Ovi sastojci u đumbiru i kurkumi koji se spoje poboljšavaju cirkulaciju, pomažući krvi da slobodnije teče kroz telo. Đumbir i kurkuma takođe deluju kao prirodni lekovi protiv anksioznosti", zaključio je doktor.

Napomena: Pre konzumiranja čajeva, posavetujte se sa vašim lekarom ili farmaceutom.

Bonus video:

 

@najzena.rs Zbog novog filma Demi Mur, ljudi beže iz bioskopa! Evo jezivih detalja! #fypシ゚viral #fypシ #najzena #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading